tirsdag den 29. marts 2011

Rømertopf - Kylling med grøntsager

Endnu engang skulle min Rømertopf afprøves, og prøve kaniner blev Sønnen og Svigerdatteren. De to ellers godt imod retten, på trods af alle grøntsagerne....Sønnen snakkede sågar om at investere i en Rømertopf selv.....
Nå men aftenens Rømertopf bestod af masser af grøntsager:
Kartofler
Gulerødder
Selleri
Pastinak
Aubergine
Frisk Rosemarin kviste
Og masser af Hvidløg
2 stk. frisk chili

Kødet var Kylling bryst i store mundrette stykker, brunet på panden i karry og drysset med et par spsk. mel.
Blandet sammen i Rømertopfen og tilsat ½ l. fond + salt og peber.
1½ time i ovnen ved 200 grader (kold ovn fra start af)

Retten samgte rigtig dejligt, men en kraftig fond er nødvendig, da kyllingen ikke afgiver megen smag...

Men hold op en skøn aften vi har haft, hygget og snakket i en uendelighed....

Endnu et til samlingen....

Endnu et til samlingen, nu i en ternet udgave, nu har vi så to af hver slags og i alt 10 stk.
Så blev det tirsdag morgen, det er halv mørkt udenfor, lidt gråt og trist, men mon ikke det bliver lidt bedre op ad dagen...
I aften, efter arbejde kommer Sønnen og Svigerdatteren til aftensmad, og jeg glæder mig, det er snart alt for længe siden vi sidst så dem, der var lige et stort bryllup de var til i forrige weekend og så er tiden bare løbet derudad....
Vi skal ha' mad i min Rømertopf i aften, denne gang noget med kylling...Det glæder jeg mig til at prøve, og se om det bliver lige så godt som lam....