lørdag den 13. december 2008

Pistacie karameller.


Uhmmmmm...hjemmelavede Pistacie karameller, det høre julen til.
Jeg har lige lavet en portion i dag, og de smager så englene synger.
Prøv dem, her er min opskrift:
Pistacie karameller:
½ l piskefløde
250 g sukker
125 g glukose
200 g pistacie nødder (jeg bruger dem fra netto og tager skalden af selv)
Evt. lidt vanilie eller lidt revet appelsin skal.
Det hele undtagen pistacie nødderne, puttes i en 2 l. gryde og koges sammen, når sukkeret er smeltet koges videre ved svag varme ca 45 min. og røres i massen af og til. Karamellen skal være tyk og sej og man kan lave en prøve ved at tage lidt karamel på en teske og dyppe den i koldt vand, karamellen skal nu kunne formes som en lille kugle, så er den klar. tilsidst blandes pistacie nødderne i og det hældes i en form 20 gange 20 som er beklædt med bagepapir. derefter lægges et andet stykke bagepapir ned oven på karamellen og det hele køler af i stuetemperatur i 4 timer, derefter kan man lægge dem i en beholder med bagepapir i mellem lagene og opbevare dem på køl.
Velbekommen....Uhmmmmm