Den anden aften serverede jeg også tun mousse til mine veninder (i tilfælde af at nogle ikke brød sig om sushi)..Opskriften er fra min Farmor, som var, da hun stadig var i live, en meget dygtig "koge kone".. Sovsen dertil er også hendes.........
Farmor's Tun mousse
3 ds. Tun i vand
2 dl creme fraiche
4 blade husblas
Salt, peber, citron og en snert sukker..
Udblød og smelt husblasen.
Tryg vand fra tunen og mos den i en skål med en gaffel..
Rør lidt af creme fraichen i den smeltede husblas og hæld det derefter i en tynd stråle ned til tunen imens du røre kraftigt.
Smag til sidst til med salt, peber og lidt sukker og citron.
Stil på køl indtil den skal serveres, gerne dagen før...
Farmor's sovs til Tun mousse eller andet fisk
3 dl Creme fraiche
2 dl piskefløde
Salt, peber, karry, lidt citron saft, 1 tsk. sukker og nogle dråber bearnaise essens...
Rør krydderierne i creme fraichen,
Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i blandingen og smag til....
Mums det er godt med lækkert brød til.