lørdag den 13. februar 2010

At leve sig ind i ........

CITAT FRA JANE AAMUND'S BOG SMELTEDIGLEN.

"MARIES DRØM
Det var tidlig morgen i Nyhavn i København. Gadefejerne, som for det meste var rekrutteret fra fattighusene, gik omkring i deres blå drejlstøj med fejekoste og trillebøre. Sandsælgerne, der skulle sælge sand til Nyhavns beværtningernes gulve, var også begyndt at køre rundt med deres vogne. Natmanden, som kørte med den ildelugtende, grå trævogn med de beskidte låger, hvor han tømte retiradernes spande, havde for længst været der, men man kunne lugte ham endnu.
Natmanden var den laveste i gadernes hierarki. Man udvekslede ikke hilsner med ham og talte ikke til ham. Han krævede det heller ikke, talte heller ikke selv med nogen.............."

Jeg elsker hendes bøger, hendes måde at skrive på og hendes levende beskriver af sine personer. Hun er fantastisk, og jeg lader mig glide med ind i hendes bøger og vil bare have mere....
Først kom "DE GRØNNE SKOVE" og den slugte jeg rådt, så måtte jeg desværre vente med fortsættelsen da den endnu ikke var udkommet, og så har tiden desværre ikke været til læsning i meget lang tid, men nu er jeg igang igen, og "SMELTEDIGLEN" skuffer mig overhovedet slet ikke, jeg lever med i bogen og kan nærmest ikke slippe den.

At overleve..

Fuglene i haven fik i går denne hjemmelavede spiseplads, jeg håber at de små fugle vil finde den og få lidt mad. De skal jo også ha det lidt godt her i kulden. MEN ind til viderer har jeg ikke set en eneste fugl der endnu ?
Apropo overlevelse, jeg er stadig at finde på denne jord, efter gårsdagens frygtelige behandlinger....