søndag den 1. maj 2011

Stegt rødspætte med jordbær..

I aften fik vi denne tallerken fuld af friske og lækre råvare....
Stegt/paneret rødspættefile', med grøntsagsmos, jordbær/fersken salat og dertil en creme fraiche dressing med masser af persille og hvidløg i....


Rødspætte file'erne blev paneret i rasp og stegt på panden.
Grøntsagsmosen bestod af kartofler, søde kartofler, gulerødder, løg og bladselleri, skåret i små stykker og kogt godt møre i vand tilsat grøntsags boullion, Tilsidst stavblendes det hele og smages til med smør, salt og peber..
Salaten bestod af iceberg salat, fine ærter, små søde tomater, lækre små agurker, rød peberfrugt, ferskner, jordbær og pinjekerner som er ristet på en tør pande og overhældt med lidt lys sirup,(pinjekernerne afkøles inden de kommes i salaten)
Creme fraiche dressingen er rørt af creme fraiche (selvfølgelig), masser af hakket persille, hvidløg og frisk mynte + salt og peber.

Behøver jeg sige at det smagte godt?

Stille Fest...

Vi var til sønnens fødselsdag i går aftes, og på trods af, at de begge to havde været på arbejde lige indtil 16.30 havde de alligevel formået at stable en 3 retters middag på benene til manden og jeg...
Vi startede med grillede kyllingespyd i peanuts sovs, (de havde marineret kødet i sovsen inden grilning, og det smagte helt fantastisk). Dertil fik vi en lækker salat med jordbær som vist for oven.
Hovedretten var store flotte oksebøffer på grillen, med samme salat til og hasselbagte kartofler og  hjemmelavet Tzatziki til, mums hvor smagte det godt.
Min tallerken :-)
Til slut fik vi hjemmebagte chokolade muffins med dejlig is til....
Snakken gik lystigt, men sent blev det ikke, da de unge mennesker var meget trætte, og det var bestemt forståeligt da de begge to havde været i gang siden 5.30 lørdag morgen.
Flot at de kunne overskue alt dette og alligevel styrede værtsrollen til + og stjerne, det var en virkelig hyggelig og rar aften, ganske stille og roligt bare os 4.