mandag den 9. maj 2011

Jordbær sorbet


Jordbær sorbet
3½ dl grundsirup
400 g jordbær
2 citroner (saften)
1½ pasteuriseret æhhehvide
50 g flormelis

Blend jordbær (optøet hvis de var frosne), citronsaft og grundsirupen sammen og si den.
Kør den på ismaskinen, til den begynder at sætte sig.
Pisk hviderne stive og tilsæt flormelisen og pisk det i jordbær isen, og kør den færdig på ismaskinen.
Frys den :-)

Hindbær sorbet

                                                  MUMS....den sad lige i skabet ;-)

Hindbær sorbet.

500 g hindbær (mine var frosne)
2 citroner (saften)
3 dl grundsirup
1½ pasteuriseret æggehvide
50 g flormelis

Dagen før kogte jeg hindbærene op i en gryde (gør jeg altid med frosne hindbær).
Så blendede jeg dem med citron saft og siede dem og derefter på køl natten over.
Dagen efter tilsatte jeg grundsiruppen og kørte det hele på ismaskinen til det begyndte at sætte sig.
I mens piskede jeg æggehviden stiv og tilsatte flormelis og piskede til marangs...
Marangsen op i ismaskinen og køre færdig inden fryseren.