søndag den 20. januar 2013

Med blandede følelser...

 Det er dagen derpå, søndag morgen, efter en super hyggelig aften i selskab med Bedsteveninden.
Vi startede med hjemmelavet sushi og Cola og så gik turen afsted til biografen, hvor vi skulle se "Jagten", sammen med det meste af Sydsjælland's befolkning.
Sikke en film, den var gribende, rystende og fik godt nok sat gang i tankerene...
Det er med blandede følelser, for filmen handler jo ikke kun om "den uskyldig dømte", men også om den måde hvorpå "ordene bliver lagt i munden på den lille pige" og om den helt igennem uduelige børnehave leder, og om venner som bliver til fjender og om den lynchstemning som hurtigt vokser i det lille lokalsamfund, og hvilke følger det kan få for et menneske og dets familie.
Filmen får os til at tænke, får os til at overveje om vi er "kørt" af sporet og ser "spøgelser" alle vegne, og budskabet i filmen, "vil jeg mene", er at vi bør tænke os om en ekstra gang før vi lader os rive med.
Så er det så mine blandede følelser kommer til udtryk, for selvfølgelig skal vi passe på ikke at lade os rive med eller overreagere, men for pokker, vi skal stadig være på vagt, for vi ved jo at der desværre sidder pædofile rundt omkring, som sikkert synes at "Jagten", var en god film for dem.
Vi skal passe på vores børn, beskytte dem mod disse mennesker, og sørge for at de ikke får lov til at udleve deres syge fantasier.
Men nu skal vi så også huske, at vi stadig skal kunne gi' et kram, lege, tumle og trøste et barn, uden at det skal blive mistænkelig gjort, for uden omsorg og tryghed, nærhed og trøst til vores børn i  daginstitutionerne,  vil de ikke kunne trives og blive sunde, glade og nysgerrige børn.
Puha... det var en ordentlig mundfuld....
Efter filmen kunne Bedsteveninden og jeg så klemme endnu et par sushi ned og en masse cola, for tørstige det var hvad vi var....
Og så blev der snakket......
Og aftenen endte med at vi flød ud på sofaen til endnu en stor film og slappede helt og aldeles af i hinandens selskab :-) TAK FOR EN DEJLIG AFTEN :-)Søndag morgen, det er hunde koldt udenfor, men kaffen er hed og søndagen lang og dejlig.........