mandag den 10. december 2012

Opskrift på mine Jødekager.

Min opskrift på jødekager er gennem årene blevet justeret så den passer perfekt til min familie, de er sprøde og lækre og smager dejligt af kanel.

JØDEKAGER

8 dl mel
1 tsk. Hjortetaksalt
300 gr. Magarine/smør (evt. halvt af hvert)
3 dl sukker
Pasteuriserede æg
evt. lidt koldt vand til at samle dejen.

Pynt: 1 sammenpisket æg
         kanel og sukker og evt. lidt groft hakkede nødder.

Bland mel, hjortetaksalt og sukker sammen og tilsæt det hakkede magarine/smør i blandingen + de to æg.
Dejen æltes sammen til en blød og ensartet dej som sættes på køl i en god time.
Nu kan man enten rulle den ud og bruge forskellige udstikkerer, eller rulle den til en "pølse" og skære den i skiver.
Lægges på bagepapir med lidt afstand imellem og pensel dem med det sammenpiskede æg og drysses med masser af kanelsukker og evt lidt hakkede nødder.
Bages ved 200 grader i ca. 10-15 minutter midt i ovnen.

Super fint....

Super fint lille stempel fra "Søstrene", til nærmest ingen penge....Det måtte jeg bare eje selvom jeg stort set er færdig med at pakke julegaver ind allerede..... Men mon ikke der lige bliver købt en enkelt eller to mere ;-)
Har ellers brugt min fridag i dag ude i sneen, måtte jo forbi tandlægen og lægge 600 kr. Det viste sig heldigvis kun at være en gammel plump jeg havde tabt, og så fik jeg lige engang plastik i stedet for, og et ordentlig skud bedøvelse.......
Efter jeg kom gående hjem gemmen snedriver og nyfalden sne, hygger jeg mig nu her i varmen, får pakket endnu en gave ind, drikker ny lavet kaffe og høre dejlig musik på Spotify, lige nu lytter jeg til Kim Larsen og kjukken's nye album, Du glade verden......Ikke så ringe endda......