søndag den 20. juni 2010
Hjemmelavet is
Her er så opskriften på min hjemmelavede is..
Basis opskriften er :
13-15 pasteuriserede æggeblommer
10 spsk. flormelis
2 spsk Vanille eller kornene fra 1 vanilliestang.
1 liter fløde
Sådan gør du:
Pisk de pastuiserede æggeblommer skummende sammen med flormelis og vanille.
De forskellige smags varianter tilsættes æggemassen.
Pisk så fløden stiv (cremet ikke som smør)
Og vend forsigtigt fløden i æggemassen.
Kør på is- maskine og frys ellers frys og rør af og til indtil den er frossen helt.
Mine smags varianter var:
1. 250 g smeltet hvid chokolade og ca. 250 gram pistacienødder som var groft hakket.
2. 300 gram jordbær og 300 gram hindbær (mine var frosne), varmet i en gryde og blendet sammen med 200 g flormelis, derefter tilsættes ca. 20 knuste makroner.
Andet forslag er :
Skallen af 1 revet økologisk appelsin + lidt saft.
Hvad var det lige som gik galt?
TJA, det spørger jeg mig selv om "JEG SÅ FODBOLD", hmmmmmm noget må være gået galt i svinget.....
Nå men pyt nu med det, nu er det blevet søndag morgen, stilheden i huset forstyres kun af fuglesang fra haven, hvor solen skinner og det ser rigtig dejligt ud. Om en time bliver jeg hentet af veninden, vi skal på formiddags kaffe hos nogle fælles bekendte, så mon ikke jeg skulle tage mig sammen og gå i bad og finde noget passende at tage på.
Jeg tror det bliver en dejlig dag i dag :-)
Nå men pyt nu med det, nu er det blevet søndag morgen, stilheden i huset forstyres kun af fuglesang fra haven, hvor solen skinner og det ser rigtig dejligt ud. Om en time bliver jeg hentet af veninden, vi skal på formiddags kaffe hos nogle fælles bekendte, så mon ikke jeg skulle tage mig sammen og gå i bad og finde noget passende at tage på.
Jeg tror det bliver en dejlig dag i dag :-)
Abonner på:
Opslag (Atom)