fredag den 16. juli 2010

Hyggelig dag og aften :-)

Det har været en rigtig hyggelig dag og aften vi har haft i dag i selskab med sønnen og svigerdatteren og min far og bror.
Vi har fået marineret oksemørbrad og marineret kylling bryst  på grillen med kartoffelsalat og almindelig salat til, og som dessert fik vi gammeldags æblekage i moderne udgave i portions glas (opskriften ligger i indlæget før dette). Og uhmmm hvor smagte det hele godt.
Nu er de alle sammen kørt igen, og jeg sidder lige her og summer over dagens hyggelige samtaler og jeg kan kun sige " Det har virkelig været en rigtig hyggelig dag".

Gammeldags æblekage i moderne udgave i portions glas.....

Gammeldags æblekage i moderne udgave.
             Opskriften er :
8-10 æbler skrælles og koges møre i lidt vand.
1 dl sukker tilsættes og ca 2 tsk vanille.
Køles af i køleskab.
Ca. ½ dl sukker smeltes på panden og tilsættes lidt smør. Havregryn tilsættes og ristes gyldne. Hældes over på et stykke bagepapir til afkøling.
Makroner knuses...
Fløden piskes cremet.
Og det hele lægges i lagvis i glassene, først æblemos, så havregryn og makroner og ovenpå fløden osv. Tilsidst havde jeg groft revet lidt marabu chokolade med appelsin og pyntet med på toppen...
Nemt og hurtigt, og smagen var super :-)

Lige ved en regnbue...

Vi var tidlig på golfbanen i dag, 6.30 var den kun, og der blev stadig vandet rundt omkring. Billedet er ikke helt godt og heller ikke lige det jeg først så, men man kan fornemme noget af en regnbue, som viste sig i vand strålens skær...Sjovt..
Men hjemme igen, og er allerede godt i gang med maden til senere, om lidt kommer sønnen og svigerdatteren, de skal ud og nyde solen på langs i haven, og om et par timer kommer min far og  min lillebror, så i dag skal der bare hygges, snakkes og spises en masse grill mad..Uhmmmmmmmm