onsdag den 6. januar 2010

Dagens Fisk

Sådan her så min aftensmad ud i aften, og uhmmmm hvor smagte det skønt, med creme fraiche dressing og kaviar oven på (ikke med på billedet)
Retten bestod i alt sin enkelthed af :

Icebergsalat
Tomat
Agurk
Champignon
Mango
Ananas
Grønne asparges
Avocado
Kogt Torske file
Rejer
kaviar

Dressingen bestod af:
2 ½ dl creme fraiche
2 spsk sød sennep
1 tsk groft salt
peber
En hel pakke af det 8 krydderi (frossent fra brugsen)
og meget gerne ekstra dild

Det smagte fantastisk og i morgen til middag skal jeg have resten....

Nu er det sofaslappeaftid.....God aften til jer alle derude i det sneklædte bloglandia :-)

Give away hos Frau Putz

Så er der kolde fødder og GIVE AWAY hos Frau Putz , hvem vil ikke i disse tider gerne vinde et par tossede aber ;-)

På opfordring...

Dagens boller ser sådan her ud, og de smager også rigtig godt...Jeg er blevet spurgt om jeg har en opskrift, og NEJ, det har jeg faktisk ikke, men bager sådan lidt med "gefuhl", men jeg vil prøve at skrive ned hvad jeg puttede i idag.
Gulerodsboller (stor portion)
½ l lunken vand
2 pk gær
½ l kærnemælk
1 l vand mere
1 stor spsk groft salt
3 dl olie
300 g revet gulerod
lidt sukker
4 dl havregryn
½ kg 3 eller 5 korns blanding eller andet groft mel/kerner
Hvedemel for resten så dejen bliver fin, men må gerne klistre lidt da havregrynene trækker væske
Opløs gær i lunken vand.
Tilsæt kærnemælk, vand, olie, salt, revet gulerod, sukker, havregryn og korn/groft mel.
Rør godt sammen..
Ælt tilsidst hvedemel i til dejen er kun lidt klistret.
Sæt til hævning i ca. 45 minutter.
Dejen slås ned, formes til store boller og efterhæver ca. ½ time.
Bages ved 200 grader til de er brune og lækre, og dufter skønt.
Velbekommen..
Vejret har været så fint i dag, solen har skinnet og glimtet i den hvide sne og smukt har det set ud. Jeg føler med Nordjyderne som har ½ meter af sne, stakkels dem, alt det besvær...

It's snow time......

Sneen har også lagt et tyndt hvidt tæppe udenfor hos os i nat, men meget er det HELDIGVIS ikke blevet til, helt ærligt, smukt er det, men forbandet upraktisk og kun til besvær....
Derimod har jeg lagt en kæmpe dej til brød, gulerødder, kærnemælk, havregryn, og groft mel i en ordentlig portion, nu skal der bages og fyldes op i fryseren...

Mine hyacinter står stadig så smukt, jeg elsker dem og deres duft, det er fantastisk at komme ud i sit køkken om morgenen og blive mødt af denne dejlige duft...
Dagen i dag står på arbejde, til omkring 16, så skal der laves fisk til aftensmad, kogt torskefiler på salat af mango, ananas, iceberg, tomater, agurk og citron med en dressing af creme fraiche med krydderurter og pyntet med rejer og kaviar-er hvad vi har...Uhmmmmmmm