onsdag den 27. februar 2013

Det skal fejres...



Når der endelig er noget der kan fejres, så skal der da kage til ;-)
Så mig igang med at bage en dejlig jordbær kage til eftermiddagskaffen....
For der er virkelig noget at fejre i dag..... Jeg er ENDELIG frisk igen, hosten er der stadig, men jeg føler mig frisk igen og er klar til at komme ud i den pulserende "verden" igen.
Her er så lige opskriften på kagen:

Jordbær kage
Dej:
125 g smør
100 g sukker
2 æggeblommer
1 dl mælk/fløde
75 g mel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. vanille
Marengsdej:
2 æggehvider
150 g sukker
1 tsk. vanille
50 g hakkede nødder
Fyld:
2 dl piskefløde
2 dl cremefraiche
Ovenpå:
Frisk frugt efter eget valg

Sådan gør du:
Først pisker du smør og sukker godt sammen.
Derefter piskes æggeblommer i en efter en.
Melet blandes med bagepulver og vanille og tilsættes smør/sukker skiftevis med mælk/fløden.
Dejen smøres ud i en smurt form (ca. 18*28)
Så piskes marengsen:
Æggehviderne piskes meget stive og tilsættes så sukkeret lidt af gangen + vanille.
Så smøres marengsen ud over den ubagte kage og drysses med nødderne.
Bages på nederste rille ved 200 grader i ca 30 minutter.
Køles helt af inden cremen puttes på.
Fløden piskes stiv og tilsættes cremefraichen.
Pyntes til sidst med frugt og drysses evt. med lidt revet chokolade.

Super dejlig, let og frisk sommerkage....