Jeg bager altid store portioner brød pr. gang, så ryger de i fryseren og vi har "friske" hjemmebagte boller hver morgen:-)
Derfor er min opskrift også til en stor portion.
Græskar kerne boller ca 40 stk.
1 liter mælk lunes i en gryde (lillefinger temperatur)
2 pakker gær (100g) opløses i mælken.
3 tsk groft salt tilsættes
3 spsk sukker tilsættes
3 dl olie tilsættes
½ pose græskar kerner tilsættes
200 gr grahamsmel
200 g fuldkornsmel (evt. andet mel eller bare 400 g grahamsmel)
Hvedemel æltes ind i dejen til den stadig er en lille smule klistret.
Sættes til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Dejen slåes sammen på bordet og der formes boller som sættes på bagepapir.
Efterhæver ca. 30 minutter og pensles så med æggestrøelse og bages ved 200 grader i ca 15-20 minutter til de er brune og gennembagte.
Da andre har spurgt efter opskriften på mine fibertrims boller, så er det meget simpelt. Bilka har en færdig pose som hedder "FIBERTRIM", opskriften står på bagsiden af posen og de bliver virkelig gode...