lørdag den 15. maj 2010

Opskrift på mine Græskar kerne boller.


Jeg bager altid store portioner brød pr. gang, så ryger de i fryseren og vi har "friske" hjemmebagte boller hver morgen:-)
Derfor er min opskrift også til en stor portion.
Græskar kerne boller ca 40 stk.
1 liter mælk lunes i en gryde (lillefinger temperatur)
2 pakker gær (100g) opløses i mælken.
3 tsk groft salt tilsættes
3 spsk sukker tilsættes
3 dl olie tilsættes
½ pose græskar kerner tilsættes
200 gr grahamsmel
200 g fuldkornsmel (evt. andet mel eller bare 400 g grahamsmel)
Hvedemel æltes ind i dejen til den stadig er en lille smule klistret.
Sættes til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Dejen slåes sammen på bordet og der formes boller som sættes på bagepapir.
Efterhæver ca. 30 minutter  og pensles så med æggestrøelse og bages ved 200 grader i ca 15-20 minutter til de er brune og gennembagte.

Da andre har spurgt efter opskriften på mine fibertrims boller, så er det meget simpelt. Bilka har en færdig pose som hedder "FIBERTRIM", opskriften står på bagsiden af posen og de bliver virkelig gode...

Varmt Brød og lune boller....

Så fik jeg bagt en ordentlig portion boller til fryseren og et stort flettet brød til i morgen.
Fibertrimbollerne smagte helt fantastiske, lette og lækre.
Græskarkernebollerne var også rigtig gode, og brødet ser også fint ud.
Vi har lige spist varme boller og drukket rigeligt med kaffe, imens regnen siler ned derude....Ingen golf i dag, desværre....
Så mon ikke det bliver til en hyggelig film i sofaen, med varme på radiatoren og frisk brygget kaffe på kanden...Jeg tror det :-)

Sådan nogle storer brød......

2 store brød har jeg lige kørt på min køkkenmaskine, et græskarkerne brød og et Fibertrim brød.
Min mening er at lave masser af boller til fryseren og 1 brød som består af begge deje, snoet ind i hinanden.
Godmorgen Lørdag, så er ferien slut og de sidste 2 fridage skal nydes..