søndag den 25. januar 2009

Retur til hverdagen, med PERLER og Afrika i GOLF...


Vejret var dejligt, lidt fugtigt men ikke spor koldt. Efter en uge i fangeskab, er jeg igen sluppet ud og det var fantastisk igen at kunne nyde den friske luft og de våde dråber i håret. Skoven var som altid smuk, hver gang på sin egen nye måde. Søndag er lige med sidste fridag inden arbejde, derfor nyder jeg den også ekstra, jeg får slet ikke lavet det jeg gerne ville nå, faktisk når jeg overhovedet slet ikke spor, men jeg nyder bare at lave intet...På mit gulv inde ved siden af ligger der stribevis af stof rester...pænt i rækker og i farve orden...fra gul til sort, rød til brun osv....og de bare ligger der og venter på at at jeg skal kommer og trylle dem sammen til fine sofapuder, hvor er de dog tålmodige, og ingen har fortalt dem at Mrs Cakeaholic ikke har i sinde at trylle i dag. Det ender nok med at hun samler hele skidtet sammen igen og propper det tilbage i de store skuffer hvor de den anden dag blev hevet frem fra, og sirlig blev lagt pænt frem....Den kære familie må nok nøjes med de gamle slidte sofapuder lidt endnu, selvom de trænger til en Nytårs kur.
Det er med stof resterne som med mine bøger forøjeblikket, der sker INTET...... Bøgerne vokser i stabler, men forbliver uåbnet. Hvorfor spørg jeg mig selv? Mig som elsker at læse, men et eller andet får mig til at lade dem ligge, måske er det andre ting som føles vigtigere, andet som optager mit sind, jeg ved det faktisk ikke rigtig hvorfor og hvad der i øjeblikket holder mig tilbage, men jeg ved at meninger, tanker og andres syn på livet er det som interessere mig rigtig meget lige nu.
Tanker om vores verden, forurening, vold, drab, mishandling, om folk som sulter. Ja hvad er det lige der sker her i vores verden, er folk da gået helt amok? En ung mand som går amok i en vuggestue. En anden mand som skubber en ud foran toget. En gammel mand som bliver overfaldet i sit hjem og slået ihjel. Osv. osv.... Hvad er det lige som sker, det er snart dagligt vi høre om noget forfærdeligt i nyhederne, er det kun mig som synes det er blevet værrere?
Her slår folk hinanden ihjel, i Afrika dør folk af sult, hvorfor er det nu lige at det behøver at være sådan. Folk er jo ellers søde nok, i går aftes blev der indsamlet 70 millioner kroner til Afrika, ret mange penge,ikk.... Men dejligt og godt at det vil hjælpe en lille del af de mange fattige mennesker til et lidt mere værdigt liv end det de har nu. Men også tankevækkende at folk nærmest står i kø sådan en aften for at få lov til at gi et bidrag, hvor er de, alle de andre dage hvor der ingen kø er? Eller kendte i telefonen? Eller en GOLF som gevinst hvis du bidrager med 100 Kr.
Vi er ofte nogle mærkelig tænkende mennesker, ikke altid til at forstå, som ham politimanden som ikke sagde "PERKER" men "PERLE"....Hmmmm....Ja, vi ved vist alle hvad han sagde, men hvordan det pludselig blev til noget andet forstår jeg ikke.
Der er squ så meget jeg ikke forstår, verden er tit ikke til at forstå, og folk er ikke til at forstå. Måske skal jeg bare lade være med at tænke så meget over det, for verden vil måske ikke forstås?