søndag den 6. marts 2011

Fastelavns boller...

Så blev det også min tur til at bage fastelavns boller til arbejdet i morgen, de blev her piftet lidt op med jordbær syltøj og hjemmelavet vanille creme.

Grunddejen til hvedeboller til ca. 18-24 stk.  (opskriften er fra bogen "A PICE OF CAKE"
1. Spsk. Kardemommefrø
3 dl. Mælk
50 g gær
1½ dl. Sukker
½ tsk. Salt
150 g blødt smør
1 økologisk æg (brugte et alm.)
650-725 g. Hvedemel

Stød kardemommefrøene i en morter og varm dem med mælken, max 37 grader.
Smuldr gæren i skålen og rør den glat med mælk, sukker, salt, smør og æg.
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt til en smidig dej.
Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca 45- 60 min.
Derefter deles dejen i 2 og rulles ud , skæret i firkanter og fyldes (jeg fyldte dem med jordbær syltøj og Creme...
 
Hjemmelavet Creme (Fra samme bog)
 
5 dl mælk
1 stang vanille
1½ dl sukker
7 økologiske æggeblommer
1½ dl majsstivelse
50 g smør
 
Kog mælken op med vanilliestangen, hvor kornene først er skrabet ud.
Efter kog tages stangen op.
Pisk sukker, æggeblommer og majsstivelse lyst og cremet.
Hæld den varme mælk i under piskning.
Hæld det tilbage i gryden og varm op under kraftig piskning. Hæld cremen i en skål, når den er tyknet..
Smelt smørret i den varme creme under piskning, og fortsæt med at piske til cremen er glat.
Hæld cremen i en beholder eller skål og lad den blive kold inden brug.
 
Sådan her så de ud inden bagningen ved 200 grader i ca 10 minutter.
I morgen skal de ha' glasur og nogle af dem skal deles og fyldes med jordbær skum.

Kender i det ?

At have skrevet og udgivet et indlæg, og derefter fortrudt det?