Endelig fredag efter en super dejlig uge med masser af skulderklap og glade timer i selskab med venner og familie....
Så i aften skulle jeg finde på noget nemt aftensmad, og det blev til denne lille anretning.
Mini krydrede kødboller med hakket tomat, smuldret fetaost, tatiki og nan brød til....Og det var godt skulle jeg lige hilse og sige ;-)
De krydrede kødboller er en selv opfundet opskrift :
500 g hakket oksekød
1 fint revet løg
2 fed presset hvidløg
2-3 kogte levede kartofler
1 tsk revet frisk ingefær
1 stor tsk stødt koriander
1 stor tsk stødt spidskommen
Og masser af frisk hakket mynte, bredbladet persille og timian fra haven
Rørt sammen med 1 æg, lidt mel og en lille smule mælk.
Rullet som kødboller og stegt på en varm pande i margarine.
Nu er det så weekend, tid til at slappe lidt af, også selvom jeg skal tidlig op i morgen igen og til frisør.
Ellers står den på kage bagning i løbet af weekenden, måske lidt træværks maling og ellers bare total afslapning, nøjh hvor jeg trænger.......
fredag den 24. juni 2011
Kyllingespyd til grillen med masser af Peanut butter....
Disse kyllinge spyd lavede jeg også den anden aften, og de smagte virkelig godt sammen med den lækre Peanuts butter dip jeg havde lavet...Jeg plejer altid at lave disse spyd sammen med Satay sovs (fra glas), men jeg kunne bare ikke opdrive den nogen steder, så jeg måtte jo selv finde en opskrift..
Jeg ledte på nettet men fandt ikke nogen som jeg 100 % kunne stå inde for, så den her er et mix af en masse opskrifter og mine smagsløg, og jeg synes faktisk selv at den er ret perfekt...
Først marinaden til kyllingen, som den lå og hyggede sig i natten over :
2 dl Peanuts butter
2 spsk Citron eller lime saft
2 spsk akacie honning
2 spsk soya sovs
1 spsk sød chili sovs
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
Alle ingredienserne blandes sammen og kyllingeinderfilerne blandes i og puttes i en frysepose og lægges i køleskabet til næste dag, husk at vende rundt nogle gange...
Kyllingen er nu klar til at blive sat på træ spyd (som har ligget i vand nogle timer).
Dertil denne Peanuts butter dip.
1 dl Crunzy Peanuts butter
1 dl kokosmælk
2 spsk akacie honning
2 spsk sød chili sovs
saften fra en lime
3 spsk soya sovs
2 pressede fed hvidløg
½ tsk fint revet ingefær
Et par dråber tabasco
Det hele røres sammen i en gryde, og småkoger i et par minutter ved konstant omrøring.
Hældes i en skål og sættes til afkøling, man kan nemt lave det dagen før.
Spises koldt til kyllingen, det smager rigtig godt.
Jeg ledte på nettet men fandt ikke nogen som jeg 100 % kunne stå inde for, så den her er et mix af en masse opskrifter og mine smagsløg, og jeg synes faktisk selv at den er ret perfekt...
Først marinaden til kyllingen, som den lå og hyggede sig i natten over :
2 dl Peanuts butter
2 spsk Citron eller lime saft
2 spsk akacie honning
2 spsk soya sovs
1 spsk sød chili sovs
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
Alle ingredienserne blandes sammen og kyllingeinderfilerne blandes i og puttes i en frysepose og lægges i køleskabet til næste dag, husk at vende rundt nogle gange...
Kyllingen er nu klar til at blive sat på træ spyd (som har ligget i vand nogle timer).
Dertil denne Peanuts butter dip.
1 dl Crunzy Peanuts butter
1 dl kokosmælk
2 spsk akacie honning
2 spsk sød chili sovs
saften fra en lime
3 spsk soya sovs
2 pressede fed hvidløg
½ tsk fint revet ingefær
Et par dråber tabasco
Det hele røres sammen i en gryde, og småkoger i et par minutter ved konstant omrøring.
Hældes i en skål og sættes til afkøling, man kan nemt lave det dagen før.
Spises koldt til kyllingen, det smager rigtig godt.
Abonner på:
Opslag (Atom)