søndag den 3. marts 2013

Årets første grill mad :-) Kylling kabàb

Okay, varmt var det ikke at stå derude og grille i går aftes, men for pokker hvor var det hyggeligt bagefter at spise lækker grill mad for allerførste gang i år....

Kylling kabàb (Djudje kabàb) fra bogen Det Persiske køkken.

800 g kyllingefilet/inderfilet
2 store løg
1 tsk safran opløst i vand
1 dl frisk presset lime saft
2 spsk olivenolie
2 spsk youghurt
2 tsk salt
2 tsk friskkværnet sort peber
olivenolie
10 cherrytomater eller 3-4 store halverede tomater

Skær kyllingen ud i mundrette stykker ca 3-5 cm.
Læg stykkerne i en skål.
riv løg og kom dem i skålen sammen med de øvrige ingredienser.
Dæk skålen til og lad den stå i køleskabet i mindst 5-6 timer og gerne natten over.
Rør lidt rundt i skålen et par gange undervejs.
Sæt killyngestykkerne på spyd og grill dem på lav blus og vend dem jævnligt, så de ikke brænder på. Det er en god idè at have en lille skål med lidt olivenolie til at pensle kabàben med.
Sæt tomaterne på spyd og grill dem samtidig, spis brød til (evt. Nan brød som hurtigt varmes på grillen til sidst).
Vi grillede også små skarlotteløg og hvidløg til og dertil spiste vi en lækker tatiki til.