tirsdag den 23. december 2008

Nu venter vi bare spændt...

Juletræet står så smukt og venter, duften af grand er i luften og konfekten står på bordet, gaverne ligger parat under træet og venter blot på at bytte hænder, hvad mon der gemmer sig bag de mange fine lag papir, mon det er vær at vente på ;-)
Dagen i dag har stået på hygge, folk er kommet og gået, der er blevet drukket kaffe og spist småkager, konfekt og en masse karameller..... Hvor er julen dog en hyggelig tid, ja selv folk er mere søde og smilende end de plejer at være, man ses med de bedste venner man har over en kop kaffe og alle de søde sager, snakken går omkring "Hvad skal i så ha at spise juleaften og hvordan gør i?"
Vi alle har vores små traditioner, og de er alle hyggelige på hver deres måde.
Vi spiser And og flæskesteg med hvide og brune kartofler, rødkål og franske kartofler og surt og brun sovs selvfølgelig. Så rafler vi om sjove gaver, som vi hver i sær har med og efter en sjov time med grin og pjat spiser vi så risalamande med kirsebærsovs og mandel i. Mandlen er der altid meget sjov med, hvem gemmer den længst og hvor mange portioner er man nød til at spise for at finde den...Jo vi venter gerne og får ofte også mavepine...men måske skal vi indføre en gå tur inden træet skal plyndres, og så maven kan falde til ro igen, inden kaffen og konfekten...PUHA....Vi spiser alt for meget i julen, men hvor er det hyggeligt :-))

Vores juletræ har mange minder, ting som får mig til at tænke på de mennesker som betyder mest for mig i mit liv.
Disse små sølv klokker var min farmors, de hang hele min barndom på min farmors juletræ og minder mig om min farmors jul, duften i hendes køkken, glæden i hendes sind og hyggen i hendes hus, ja dengang var det RIGTIG JUL.
Der er mange andre søde ting på vores juletræ, den gamle fugl som var min Mors, de små hjemmelavede perlemors ophæng med madonna ikoner på som min søde veninde Janne har lavet til mig, de to nye hvide fugle som jeg har fra min søde veninde søs og dejlige datter Mette, ja mange små søde ting på mit træ har en lille historie, som meget af mit julepynt også har. Er det ikke det, det hele går ud på, at skabe sin egen jul med sine egene små historier, og bringe dem videre med sine børn.
Nu er ventetiden snart slut, i morgen er det endelig juleaften :-))