onsdag den 3. april 2013

Lidt Cakeaholic er man vel stadig..... Cheesecake

Tja... det er jo ferie og der er tid (fri tid), så da jeg pludselig fik lyst til kage, blev det til denne her cheesecake.
Det var første gang at jeg prøvede at lave sådan en, og hold da op hvor blev den god....
Opskriften fandt jeg her, men jeg tilpassede den mit eget køleskabs indehold....Og uhmmm hvor blev den lækker...
Her er så den ændrede opskrift som jeg fulgte:

Bund1oo g smør
200 g digestive kiks 
50 g hvid chokolade

Creme4 blade husblas
250 g Mascapone
1 øko citron, saften og revet skal heraf
2½ dl cremefraiche 18 % 
125 g flormelis
2 tsk vanillesukker
4 dl piskefløde

Ovenpå lag:
1 pose frosne jordbær
3 blade husblas
sukker efter smag


Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde. Knus kiksene fint (det kan sagtens gøres i hånden – ellers brug en foodprocessor, hvis du synes det er nemmere). Rør kiksene samme med det smeltede smør + den hakkede chokolade. Smør en springform af ca. 22 cm i diameter med lidt smør. Kom kiksemassen i bunden, og pres den godt sammen – ca. ½-1 cm op ad kanten. Bag kiksebunden 15-20 min ved 200 grader, indtil den er gylden på overfladen. Tag den ud af ovnen og afkøl.

Udblød husblassen i en skål med koldt vand. Tag husblassen op af vandet, og kom det i en skål som tåler varme, og smelt husblassen over vandbad.
Rør mascapone,citron saft og skal og cremefraiche sammen med flormelis, til det er en jævn masse i en skål. 

Sigt husblassen i cremen, og rør det hurtigt sammen. Pisk fløden til skum og vend den i Mascaponecremen.

Kom Mascaponecremen i formen ovenpå den bagte kiksebund, og smør den ud i et jævnt lag. Sæt kagen i køleskabet. 

Udblød husblas til geleen i en skål med koldt vand. Bring jordbær til kogepunktet,tilsæt sukker og blend dem, passer dem gennem en si – og tilsæt det ud blødte husblas under omrøring i den varme væske. Afkøl jordbærsovsen til den er finger-varm, og hæld den over Mascaponecremen og sæt kagen i køleskabet 3-4 timer til cremen har sat sig. 
Velbekomme......