(billedet er af den alkohol som sovsen består af)
Uhmmm...sikke en fantastisk lækker aftensmad jeg fik lavet i aften.
Det startede med at jeg skulle finde på noget aftensmad ud fra det vi havde i fryseren og køleskabet...
Og så udviklede det sig pludselig...
(vi måtte lige forbi BILKA efter nogle små ting..UPS)
Aftenens menu bestod af:
Avokado med rejer..
Lidt Creme fraiche rørt op med lidt Thousand Island, klippet bredbladet persille og frisk mynte, salt og peber og et nip sukker, og rejer selvfølgelig...
Hovedretten bestod af:
And a' la orange a' la Irene
Til to personer tager du et berberiandebryst, ridser fedtlaget i "ruder" og krydre det godt med groft salt og peber.
Så bruner du det i en gryde med halvt smør og halvt olie, og derefter tilsætter du en god sjat vand....Så lader du det småsnore under låg i ca. 45 minutter...Derefter tages det op af gryden og griller det under grillen i ovnen så det får en sprød svær.I mens river du 2 økologiske appelsiner med et juliennejern i strimler, og skolder dem i en si.
Derefter skrælder du appelsinerne og skære dem ud i både uden den hvide hinde.
Så skære du 4 halve ferskner i både..
Og smelter 100 gram sukker på en pande..
Hvorefter du tilsætter det smeltede sukker ½ dl. Cognac og ½ dl. Orangelikør + fonden fra det stegte andebryst og lader det hele koge ind ( tilsæt evt. lidt sovsejævner)
Den færdige tallerken til 1 person så sådan her ud.....
En stor kartoffel røsti, ½ andebryst, lidt kogte fine ærter for farvens skyld og et par ferskner fra sovsen...
Sovsen blev serveret ved siden af, og MUMS hvor smagte den FANTASTISK....
Dertil delte vi denne skønne Amarone, som vi for første gang stiftede bekendskab med hos vores venner fra "Paladset"
Hvad skal jeg sige...."Ikk så ringe endda" ;-)
Opskriften lidt nemmere at læse:
And a' la orange a' la Irene
4 halve ferskner fra dåse eller 4 hele friske.
Revet skal og saft af 2 økologiske appelsiner
100 gram sukker
½ dl Cognac
½ dl Orangelikør
ca. 3 dl andefond
Skær fersknerne i tynde både.
Riv skallen fra de to appelsiner med et juliene jern, og skold skallerne i en si.
Skrald appelsinerne og skær dem ud i både, uden de hvide hinder.
Brun sukkeret i en pande og tilsæt spiritussen og lad det fordampe....
Kom så appelsinsaft, både og andefond i og lad det koge ind.
Tilsidst tilsættes fersknerne og det hele varmes igennem..
Hvis du ønsker sovsen lidt tykkere, så tilsæt lidt sovsejævner.
Men pas på, denne sovs smager himmelsk.......Uhmmmmmmmmmmm