onsdag den 6. juli 2011

Kartoffel-Spinat lasagne a'la Irene

Jeg har i lang tid gået og haft lyst til at lave en lasagne med kartofler og spinat, og i går skulle det så være....Jeg har ingen opskrift kunne finde, så derfor gik jeg selv i gang med at sætte min egen opskrift sammen, og det lykkedes rigtig godt  for den smagte virkelig godt og bliver bestemt en genganger.
Her har i min opskrift :
Kartoffel -Spinat Lasagne a' la Irene (til 2-3 personer)

20 små kugler frossen spinat
5 nye kartofler
8 plader lasagne

Ostesovs:

2 spsk margarine
1 spsk mel
ca. 4 dl mælk
½ tsk peber
1 tsk groft salt
½ tsk muskatnød
100 g revet ost

Sådan her gør du:

20 små frosne spinat kugler kommes i en gryde og tøs op.

5 kartofler skralles og skæres i tynde skiver eller rives på et skive jern.

Magarine smeltes i en gryde og tilsættes melet (smørbolle).
Mælken tilsættes lidt efter lidt og piskes glat.
Krydderier tilsættes (skal være lidt salt, da kartoflerne trækker meget af salten)
Den revne ost kommes i og smeltes i den varme sovs.

Sådan gør du:

Smør formen med lidt smør.
Læg et lag med kartoffel skiver i bunden.
Derefter lægges et lag med spinat.
Ovenpå et lag med ostesovs.
Og så et lag med lasagne plader.
Fortsæt på samme måde og afslut med et lag ostesovs på toppen.
Strø lidt rasp på toppen og læg nogle små smørklatter ovenpå.
Bages ved 200 grader i ca 40 minutter.

Se billederne fra hele processen:

                                                                          Kartofler i bunden.
                                                                      Spinat ovenpå.
                                                                        Ostesovs ....
  Lasagneplader....
Rasp og smørklatter..
Færdigbagt lasagne, velbekom.......