TÆRTE MED BÆR OG SYRLIG CREME
50 g mandler som blendes til mel
175 g hvedemel
125 g smør
50 g sukker
1 lille æggeblomme
evt. lidt koldt vand
FYLD:
50 g hvidchokolade
ca. 500 g frisk frugt, blåbær, jordbær, kiwi, blommer ...ja hvad du selv har lyst til.
½ liter cremefraiche 38%
4 spsk flormelis
1 hel vaniliestang (korn af)
½ tsk fintrevet limeskal eller citronskal
Blend mandlerne til mel, kom mel og smør i og rør til det ligner "revet ost". Tilsæt sukker.
Hæld dejen ud på bordet og samle den med æggeblommen og evt. lidt vand.
Sæt den i køleskab mindst en time.
Rul den ud på et stykke husholdnings film og læg den så forsigtigt over i en tærteform (24 diameter) med husholdnings filmen foroven, form sider og kanter gennem filmen og træk tilsidst filmen af.
Prik bunden mange gange med en gaffel så den ikke bobler op under bagningen.
Bages ved 175 grader i ca 30-40 minutter og den ser fin lysebrun ud.
Afkøl på rist.
Smelt den hvide chokolade og smør den på den afkølede bund., lad chokoladen stivne.
Ordne bærrene, skyl og tør dem og skær dem ud i passende stykker.
Pisk cremefraiche, flormelis, vanilliekorn og limeskal sammen så det bliver en dejlig creme.
Fordel cremen på tærten og pynt med bærrene.
Smovs.....Den er bare lækker kan jeg love jer, selv efter en stor middag ;-)
LAKSE TATAR:
400 g røget laks
1 lille rødløg i meget fine tern
1 bundt dild gerne mere
½ dl cremefraiche 38%
½ tsk. dijonsennep
2 spsk. hakkede kapers
2 spsk. citronsaft
revet skal af ½ citron
Salt og peber
Skær laksen i fine tern og vend den med rødløg og dild.
Bland cremefraiche med sennep, kapers, citronsaft og skal og smag til med salt og peber. Vend forsigtig laksen i og og servere med små flute eller ristet brød...
Lækkert...Uhmmmmmm
Puha....jeg bliver helt mæt igen ;-)
Men nu er der lige en opvask der skal klares fra i går, men efter sådan en dejlig aften, betyder det jo intet. Vejret er skønt og der er stadig en hel søndag i udsigt og jeg har FRI.....