Alt begyndelse er svær...Men så svært var det faktisk slet ikke...Det var nærmest rigtig sjovt at lave...
Først vaskede jeg 250 gram sushi ris rigtig grundigt fri for "grumse vand" i flere omgange og lod dem også stå i 20 minutter og trække lidt i vandet inden sidste skyldning.
Så hældte jeg dem op i en gryde med 350 ml vand og lod dem komme i kog...Så kogte jeg dem i 10 minutter og tog derefter gryden væk fra varmen og lod dem stå i 20 minutter uden at kikke til dem.
Da de 20 minutter var gået, bredte jeg risene ud på et stort fad til afkøling..Imens lavede jeg en eddike dressing af 5 spsk eddike, 3 tsk sukker og 1 tsk salt, som jeg bagefter dryppede ud på risene... Lod risene køle af under et fugtigt klæde til jeg skulle bruge dem.
Imens skar jeg agurkestave..gerne lidt tykkere end dem på billedet.. Avokado både, gerne lidt tykke..Og et par forårs løg i strimler..
Som fyld havde jeg valgt rejer, crabstick (kunne jeg desværre ikke finde, så det blev surimi fra coop i stedet for) og så røget laks.
Trin 1: Du tager din bambusmåtte, lægger en tangplade på den og dypper dine fingre i koldt vand (dine fingre må ikke blive for våde) og tager en håndfuld ris og breder ud på tangpladen helt ud til kanten i siderne, men ikke i den ende som er længst væk fra dig.Trin 2: Så lægger du fyldet på, som feks. her på billedet agurk, avokado og rejer, gerne lidt mere end jeg har gjort, det kan nemlig sagtens trække lidt mere fyld.
Eller som her, agurk, avokado og laks, gerne mere fyld end jeg har gjort. (jeg havde smurt lidt wasabi ovenpå, men lad være med det, det var ALT for stærkt)
Trin 3: Buk nu tangpladen med bambusmåtten rundt i et fast tag ned om fyldet og ruld nu måtten rundt med fast hånd til du når enden..Dup enden med lidt vand og rul sammen...
De 5 færdige ruller ses her inden udskæringen som jeg brugte en god skarp kniv til og et par aftørringer af kniven ind i mellem.
Det færdige resultat kom til at se sådan her ud, og MUMS hvor smagte det bare fantastisk, det er bestemt ikke sidste gang jeg laver det..
Dertil serverede jeg en lækker wasabi creme som helt enkelt bestod af 1 dl creme fraiche smagt til med wasabi pasta på tube...Uhmmm det er bare lækkert og nemt...
Og så selvfølgelig soya til at dyppe i og syltede ingefær..
Hold op hvor var det en lækker spise, jeg glæder mig allerede til næste gang.
NB. Vi var to personer som fik det til hovedret og der er stadig rester tilbage, og jeg brugte. 1 pakke tang plader a' 5 stk. , 1 lille pakke laks, 1 lille pakke rejer, 1 lille pakke Surimi (crabstick), ½ tube wasabi pasta, ½ pakke sushi ris, 3 frokost agurker, ½ Avokado og to fårårsløg + den bambusmåtte som jeg også har til næste gang....
Hop ud i det, det er både sjovt og nemt at lave sushi..