onsdag den 12. december 2012

Fudge med hvid chokolade og pistacie nødder.

Jeg måtte bare prøve denne her opskrift jeg fandt i FAKTA'S reklame i sidste uge.... Jeg har ændret lidt i opskriften, og den smager bare fabelagtig :-)

Fabelagtig fudge (fra Fakta)
1 dåse Nestle sødet kondenseret mælk
1½ dl sødmælk ( jeg brugte ½ dl laktosefri letmælk og 1 dl laktosefri fløde)
115 g smør
450 g lys rørsukker
160 g hvid chokolade (jeg brugte 4 stykker hvid guldbar med knas)
50 g kandiseret eller frisk ingefær (jeg brugte revet citron skal fra 1 økologisk citron)
(60 gram hakkede pistacie nødder)

Hæld kondenseret mælk, sødmælk, rørsukker og smør i en stor pande.
Kog op og hold det boblende 10-15 minutter under rolig omrøring.
Hæld massen op i en rørmaskine og pisk i 10 minutter til massen begynder at sætte sig.
Hak den hvide chokolade groft og ingefæren mere fint (riv citronen).
Hak også pistacie nødderne groft.
Vend det i fudge blandingen og hæld den over i en form 20*20, beklædt med bagepapir.
Lad den stå i køleskab til afkøling og skær den så i passende størrelse, når den er helt kold og fast.

NB. Har lige smagt en ikke hel kold prøve, og den smager fantastisk.....