fredag den 24. september 2010

Og så er der kun det sjove tilbage....

PUHAAAAAAAAAA.... Nu mangler jeg kun at pynte kagen(erne) Alt er klart og venter kun på at blive pyntet, og jeg er godt nok også kørt totalt træt for i dag.
Vild med dans, skal jeg ind og se nu, jeg trænger i den grad til bare at slappe af....
Denne uge har været vild, hold op hvor har jeg haft travlt....
Men nu er jeg lettet, og glæder mig bare til at pynte i morgen...
God fredag aften derude og rigtig god weekend :-)

IMBC

Opskriften på IMBC (Italiensk marengs smør creme)

 2½ dl sukker
½ dl vand
Koges sammen i en tykbundet gryde i ca. 7 minutter.
MEN     
når de 5 minutter er gået pisker du 5 pasteuriserede æggehvider stive, det tager ca. 2 minutter, og så har vandet også kogt i 7 minutter..( hvis vandet/sukkeret begynder at krystallisere, så pensle med koldt vand, så kan du rede det, det skal blive til en klar sirup)
Når æggehviderne er stive og sukker siruppen har kogt i 7 minutter, hælder du siruppen ned i de stive æggehvider i en tynd stråle imens der piskes kraftigt.
Nu skal der så piskes i ca 10-12 minutter, indtil skålen er helt kold.
Så tilsætter du langsomt 340 gram smør i små tern en af gangen, og det hele piskes indtil du får en tyk cremet smørcreme. ( skal være fast som smør og se fløjels blødt ud)
Du kan nu tilsætte vanille eller en anden smags variant....
Men pas på, det smager syndigt godt.
Jeg bruger det til at smøre mine kager op med, men man kan også bruge det som topping på muffins.
         
 
Tak til min trofaste køkkenmaskine, uden den var det aldrig lykkedes......( man pisker sig selv halvt ihjel) ;-)