torsdag den 11. november 2010

Helt ind til knoglerne....

Helt ind til knoglerne fryser jeg, det er kul sort udenfor, regnen pisker mod ruden og blæsten buldre derude..
Uhaaaa hvor er det koldt og trist....
 Jeg har ellers zappet rundt på vores tv, set lige fra 4 stjerners middag til tv-avis over Lærkevej og igennem diverse andre kanaler...Men så satte jeg en stopper for dette meningsløse zappen, og valgte så lige at kikke lidt på min pc i stedet.....Skal lige ha checket op på et par bøger fra mit bibliotek, trænger til nye forsyninger osv...
En ny dej er også blevet lavet og sat i køleskabet til i morgen tidlig...
Og inden længe har jeg tænkt mig at kravle ned under min dyne med min gode krimi, for vejret er jo helt perfekt til lige netop at læse krimi i.

Dejlige nemme koldthævede boller

Jeg fik denne opskrift fra en kollega den anden dag, og nu skal i også ha' den...




Cafe'ens koldthævede boller med kerner (ca. 12 stk)

5 dl koldt vand
20 gram gær
1 spsk. groft salt
1 spsk honning eller sukker
200 gram grahamsmel (eller rugmel, havregryn osv)
ca. 400 gram hvedemel
75 gram kerner (3 korns blanding, 5 korns blanding, græskarkerner eller solsikkekerner osv)

Hæld vand i en skål og opløs gæren deri, tilsæt salt, honning og ælt/rør først grahamsmel, kerner og dernæst hvedemel i lidt af gangen.
Ælt til dejen er sammenhængende, men stadig fugtig, som en tyk grød.
Dæk dejen til og stil den i køleskabet 8-10 timer.

Efter de 8-10 timer sættes ovnen på 225 grader.
Slå dejen ned med en ske. Læg dejen i klatter på en bageplade med bagepapir.
Bag bollerne i ca. 20 minutter og køl af på en rist.

Evt bages som brød, bare lidt længere bagetid..

NB. En lille kommentar til denne opskrift, næste gang vil jeg bage den som et brød.

Duften af ny bagte boller..............


Duften af ny bagte boller breder sig i hele huset her kl. 7.24...
Uhmmm.. er der noget bedre end ny bagte boller?
Det er en ny opskrift jeg har fået som skulle afprøves, dejen røres om aftenen og så skal den i køleskabet natten over...og så 20 minutter i ovnen om morgenen...Vupti så er der ny bagte boller....
Opskriften følger senere...nu må jeg vist hellere se at komme på arbejde ;-)