søndag den 23. oktober 2011

Laktosefri Risalamande...

Vi elsker Risalamande i huset her, men da vi ikke alle kan tåle almindelig piskefløde så har det desværre været en sjælden spise (juleaften)... Men nu er Arla jo kommet med en Laktosefri fløde, så selvfølgelig skulle der laves Risalamande... Opskriften som jeg altid bruger, og er yderst tilfreds med er fra Karolines Køkken, men denne gang er mælk og fløde så skiftet ud med Laktosefri produkter fra Arla.
Min udgave af Karolines  Risalamande lyder sådan her (der er visse små indput som jeg kommer med på grund af de Laktosefri'e produkter)

Laktosefri Risalamande.

Dessert til 4

Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Drys risene i det kogende vand under omrøring, og kog dem ca. 2 min.
Tilsæt mælk og vanilje. Bring det i kog under omrøring. Kog grøden ved svag varme, under låg, ca. 35 min.(Med Laktosefri mælk koges der lidt længere). Rør i den af og til.
Afkøl grøden. Rør den med sukker og mandler. Pisk fløden (Laktosefri fløde skal piskes i temmelig lang tid) til et let skum og vend den i grøden. Sæt desserten koldt.

Spis den med varm eller kold kirsebærsovs.

Brændt af......

Hjemme igen efter en god times træning, sveden sprang frem på panden og en masse kalorier blev brændt af.... Følelsen når jeg igen er kommet hjem er helt ubeskrivelig dejlig, jeg føler virkelig at jeg er født på ny..... Nu kan jeg med masser af energi ta' fat på dagens praktiske gøremål, der skal jo gøres lidt rent og ryddes lidt op hist og pist, for der er jo også en hverdag som venter lige om hjørnet....

Så er det af sted.....

Kaffen er drukket, ostemaden er spist, tænderne skal lige børstes og så er det af sted til træning..
Det er søndag morgen, vejret ser okay ud, jeg er nogenlunde frisk, humøret fejler i hvertfald ikke noget og om lidt svinger jeg mig op på jernhesten og drøner derudaf........