Min udgave af Karolines Risalamande lyder sådan her (der er visse små indput som jeg kommer med på grund af de Laktosefri'e produkter)
Laktosefri Risalamande.
Dessert til 4
- 1 dl vand
- 60 g grødris (ca. ¾ dl)
- 4 dl Laktosefri minimælk
- ½ vaniljestang (vaniljekorn herfra)
- 1½ spsk sukker
- 10 hakkede smuttede mandler
- 3 dl Laktosefri piskefløde
Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Drys risene i det kogende vand under omrøring, og kog dem ca. 2 min.
Tilsæt mælk og vanilje. Bring det i kog under omrøring. Kog grøden ved svag varme, under låg, ca. 35 min.(Med Laktosefri mælk koges der lidt længere). Rør i den af og til.
Afkøl grøden. Rør den med sukker og mandler. Pisk fløden (Laktosefri fløde skal piskes i temmelig lang tid) til et let skum og vend den i grøden. Sæt desserten koldt.
Spis den med varm eller kold kirsebærsovs.