1. Forsøg med at bage brød i min Rømertopf.....Tja, jeg ved snart ikke rigtig..... Måske gjorde jeg noget forkert?
Først lavede jeg dejen i morges kl. 7. Og stillede den til at hæve på køkken bordet (måske skulle den ha' stået i køleskabet?)
Kl. 16,15 foldede jeg den ret fugtige dej ud på bordet, og bukkede den sammen et par gange eller 4.
Så smurte jeg min (i blød satte) Rømertopf med olie (måske skulle jeg ha drysset mel over olien?) og lagde forsigtigt dejen over i den og satte låg på, og til hævning i yderligere 2 timer...
Efter de 2 timer stillede jeg den lukkede rømertopf ind i den kolde ovn og bagte den i ½ time (måske var det for kort tid?) ved 200 grader.... Tog så låget af og bagte videre indtil brødet havde fået en fin kulør og en meget sprød skorpe.....
Problemet var så at vende brødet ud af rømertopfen, det sad nemlig fast i bunden og siderne....Siderne var nemme nok at løsne, men ikke bunden.....Hmmmm
Skorpen gik desværre i stykker, men smagte forrygende ;-)
Kunne så ikke rigtig vendte med at skære i brødet, så det blev lidt fladt....
Spændende skorpe, sprød og lækker....Smagen af brødet lidt surbrødsagtig, konsistensen vist egentlig okay...
Glæder mig til at smage det i morgen tidlig, med en skive ost på......