onsdag den 2. september 2009

Dagens Muffin

I dag fik jeg lige sent eftermiddags kaffe gæster, så jeg smed lige en dej sammen til muffins, dennegang med blåbær og natron (havde ikke mere bagepulver) og resultatet blev super godt:-)
Jeg bringer lige opskriften igen :
Blåbær muffins
250 g mel
tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
125 g margarine
125 g sukker
Reven skal af 1 citron
1 dl mælk
2 æg
125 g blåbær
2 spsk sukker
25 g hakkede mandler
Bland mel, bagepulver og vanillesukker i en skål.
Smuldr margarinen i.
Tilsæt sukker og revet citronskal.
Rør mælk og de sammenpiskede æg i.
Rør forsigtigt brombær drysset med 1 spsk sukker og nødder i.
Fordel dejen i muffins papirforme og bag dem i ca. 20 minutter ved 200 grader.
De var virkelig gode.....Uhmmmm
Nu er det så endelig blevet fyraften, kaffe gæsterne er gået igen og der er blevet lavet mad, spist, ryddet op og skrællet og kogt æbler til æblegrød. Jeg har lovet svigerdatteren gammeldags æblekage, så nu håber jeg ikke hun bliver skuffet.
Om lidt skal jeg stryge tøj og finde tøj frem til weekenden, fredag går det løs, og jeg GLÆDER MIG...... Men først skal jeg finde ud af hvad jeg skal ha på og om det kan lade sig gøre kun at pakke 1 lille kuffert til 2 personer...(for så kan vi nemlig køre i en bil, og det er jo langt hyggeligere)
Jeg ved godt jeg er i god tid, men i morgen skal jeg lige efter fyraften til møde, og så er min energi kvote vist brugt op. (det er den nu også for i dag, men jeg må tage mig sammen )
Men til alle jer som læser med, ha' en fortsat dejlig aften :-)

8 kommentarer:

 1. Hej søde Irene :)
  Jeg tror bestemt ikke, at Betina bliver skuffet, tværtimod... Mm.. i er heldige. Jeg har en smuldrekage i ovnen med hindbær.. Knap så lækkert, men nemt ;)

  SvarSlet
 2. Uhm, muffins med blåbær og dobbelt-uhm til gammeldags æblekage. Det er altså noget af det bedste! Her er æblerne ikke helt modne endnu, jeg tester dem jævnligt så jeg kan få lavet mig noget æblegrød..

  SvarSlet
 3. Hvor er de fine!
  Hvad putter du i en gammeldags æblekage? Jeg synes, det er sjovt at høre om de forskellige varianter, som folk foretrækker :-)

  SvarSlet
 4. Kære Mette Sofie...Hun blev ikke skuffet, og jeg var nærmest overrasket over hvor godt den smagte, den æblekage...Men din lyder nu også godt :-)

  SvarSlet
 5. Hej Miss Muffin... Vores æbler i haven er parat til spisning og kogning, æblekagen smagte skønt..

  SvarSlet
 6. Søde Piskeris... Jeg havde aldrig prøvet at lave sådan en gammeldags æblekage før, men den blev rigtig dejlig.. Jeg kogte æbler med vanilie og en lille sjat vand...så blandede jeg rasp med sukker og ristede det lysebrunt på panden i lidt smør...da det var kølet af lagde jeg det i lag i en glas skål og pyntede med flødeskum tilsat lidt flormelis og vanillie..Uhmmm...og svigerdatteren var mægtig tilfreds :-)

  SvarSlet
 7. Tak for beskrivelsen! Mine forældre har altid lavet det med brombærsyltetøj mellem lagene, så da en af mine kolleger på et tidspunkt fortalte, at i hendes familie fik de ribsgele på æblekagen, plirrede jeg en gang med øjnene! :-)

  Jeg tror også, jeg har hørt om folk, der bruger makroner i stedet for rasp eller bruger andre former for syltetøj i æblekagen.

  Godt at hun blev glad for resultatet :-)

  SvarSlet
 8. Jeg har stor lyst til at bage de muffin.. Jeg har lidt brombær tiloveres i fryseren..
  Jeg elsker gammeldags æblekage.. Og der er mange varianter men den helt gamle er som du har lavet den, med ribsgele på toppen..
  Raspen skal helst være hjemmelavet syntes jeg..
  Jeg koger mange æbler, og kommer dem i fryseren.. Mortensaften skal man jo have æblekage..
  Hvis den skal være lidt fræk kommer jeg en skvat calvados i..

  SvarSlet