Uhmmmm....den smagte fuldstændig fantastisk....
Tiramisu
Kog et par kopper stærk kaffe og lad den blive kold.
Pisk 3 pasteuriserede æggehvider stive i en skål.
Pisk 2 dl fløde lækker og cremet, ikke for stiv i en anden skål.
Pisk så 4 pasteuriserede æggeblommer med 3 tsk. Vanillesukker og 100 g flormelis i en ny skål, til det bliver cremet.
250 g mascarpone piskes i æggeblomme massen og de stift piskede æggehvider og flødeskummet vendes i.
1½ pakke Lady fingers (kiks) dyppes hurtigt i kaffen og lægges i et lag i en gennemsigtig skål eller fad med kant, derefter dryppes de med et godt stænk Ameretto likør og et lag af cremen puttes på.
Ovenpå gentages det hele med endnu et lag og sættes så på køl til næste dag.
Inden serveringen drysses den med fint revet chokolade eller kakao, og serveres med frugt til.
God fornøjelse, og pas på, den er SYNDIG GOD.
Hej Irene,
SvarSlethold da op det ser lækkert... det er næsten en skam at jeg ikke kan lide kaffe :o(
mvh
Camilla
Jeg synes din Tiramisu ser fantastisk ud - men må krybe til korset og indrømme, at jeg ikke kan lide kaffen.. Øv, for det ser så lækkert ud.
SvarSletMen dit frugttilbehør - uhmm, det er lige noget for mig..
Og jeg ser der er ny baggrund? Jeg tør ikke pille ved min.. ;)
Hej Camilla..Den smagte vidunderligt, men prøv at dyp Lady finger'ne i Ameretto likør i stedet for kaffe, jeg vil tro det smager vidunderligt også, og så får man vist også en lille sk.. på ;-)
SvarSletKnus Irene
Hej Miv, prøv at dyp Lady finger'ne i Ameretto likør i stedte for kaffe, jeg vil tro det også vil smage helt skønt..
SvarSletApropo baggrund, jeg har også haft mine problemer...Tilsidst lykkedes det mig, ved at lave skabelonen inden jeg loggede på.
Knus Irene
Du har ret kære Ierne, det er en gude spise.. Jeg laver den med mascopone en Italiensk frisk ost..
SvarSletOg det godt..
Sidste år, lavet jeg en med friske udstenede kirsebær.. Jeg drømmer om den endnu.
Man går aldrig fejl mht. at servere tiramisu for gæster - det er i hvert fald min erfaring. En fantastisk dessert :-)
SvarSlet(jeg kan i øvrigt ikke lide kaffe, men det er ikke et problem i denne dessert, da de andre ingredienser smager mest igennem)