Opskriften på IMBC (Italiensk marengs smør creme)
2½ dl sukker
½ dl vand
Koges sammen i en tykbundet gryde i ca. 7 minutter.
MEN
når de 5 minutter er gået pisker du 5 pasteuriserede æggehvider stive, det tager ca. 2 minutter, og så har vandet også kogt i 7 minutter..( hvis vandet/sukkeret begynder at krystallisere, så pensle med koldt vand, så kan du rede det, det skal blive til en klar sirup)
Når æggehviderne er stive og sukker siruppen har kogt i 7 minutter, hælder du siruppen ned i de stive æggehvider i en tynd stråle imens der piskes kraftigt.
Nu skal der så piskes i ca 10-12 minutter, indtil skålen er helt kold.
Så tilsætter du langsomt 340 gram smør i små tern en af gangen, og det hele piskes indtil du får en tyk cremet smørcreme. ( skal være fast som smør og se fløjels blødt ud)
Du kan nu tilsætte vanille eller en anden smags variant....
Men pas på, det smager syndigt godt.
Jeg bruger det til at smøre mine kager op med, men man kan også bruge det som topping på muffins.
Tak til min trofaste køkkenmaskine, uden den var det aldrig lykkedes......( man pisker sig selv halvt ihjel) ;-)
Hvor end jeg høre om IMBC siger alle det er fantastisk! Jeg må hellere prøve igen, sidste gang gik det helt galt...
SvarSletHar forsøgt at lave det 2 gange uden ... held... Det blev noget være snoskegøjl....
SvarSletTror ikke jeg gider igen..... hmm
Hyggehygge
Marianne
Jeg er også rigtig stor tilhænger af IMBC - synes det smager rigtig godt i forhold til de fleste smørcremer... men jeg laver det kun til "specielle" lejligheder - eller når jeg orker det :o)
SvarSletglæder mig meget til at se det færdige resultat
LittleSunhine... Bare prøv igen, min første gang gik også galt, men siden har det lykkedes fint...
SvarSletKnus Irene
Hej Marianne.....Jeg tror bare at du har opgivet alt for hurtigt...For der skal piskes i en uendelighed....Men det smager skønt, og er meget nemt at smøre kager op med.
SvarSletKnus Irene
Camilla... Efter mange, mange gange, synes jeg faktisk ikke det er så svært mere, og når man har en super køkkenmaskine, så går det som en leg...
SvarSletKnus Irene