søndag den 24. oktober 2010

Udbenet dyrekølle med flødekartofler og brun sovs

Så smuk så min fond pludselig ud mit i al reduceringen....
Men nu til dyret...
Et stykke dyre kølle tages, og alle ben og hinder forsvinder....*SMILER*

Nej helt alvorligt...

Udben dyrekøllen og skær alle hinder osv. væk, (Svits ben og afpuds i en gryde, tilsæt løg, selleri, gulerødder og salt og peber og lad det koge i mange timer)

Tag nu det udbenede kød, drys det med salt, peber og vildt krydderi og snør det sammen til en rullepølse.
Brun den på panden i smør på alle sider..
Pak den ind i bacon...

Læg den på en rist over en bradepande og hæld vand eller fond ned under... Steg nu i 2 timer ved 200 grader, i den sidste stegetid hælder du skyen fra og laver sovsen...
½ time før dine flødekartofler er færdige, tages stegen ud af ovnen, pakkes ind i sølvpapir og viskestykker, og trækker i ½ time. Inden udskæringen tager jeg baconen af og lægger tilbage i ovnen, så klipper jeg snorene af "rullepølsen" og skære kødet ud i skiver, bagefter lægger jeg den sprøde bacon over.
Og MUMS det smagte godt.....super lækkert, saftigt og dejligt mørt....

2 kommentarer:

  1. Åh, altså - vi får for lidt vildt kød her i huset :-)
    Det ser virkelig lækket ud....

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hej Irene,

    hold da fast det ser lækkert ud! og sikke en sød suppe :o)

    knus
    Camilla

    SvarSlet