torsdag den 11. november 2010

Dejlige nemme koldthævede boller

Jeg fik denne opskrift fra en kollega den anden dag, og nu skal i også ha' den...




Cafe'ens koldthævede boller med kerner (ca. 12 stk)

5 dl koldt vand
20 gram gær
1 spsk. groft salt
1 spsk honning eller sukker
200 gram grahamsmel (eller rugmel, havregryn osv)
ca. 400 gram hvedemel
75 gram kerner (3 korns blanding, 5 korns blanding, græskarkerner eller solsikkekerner osv)

Hæld vand i en skål og opløs gæren deri, tilsæt salt, honning og ælt/rør først grahamsmel, kerner og dernæst hvedemel i lidt af gangen.
Ælt til dejen er sammenhængende, men stadig fugtig, som en tyk grød.
Dæk dejen til og stil den i køleskabet 8-10 timer.

Efter de 8-10 timer sættes ovnen på 225 grader.
Slå dejen ned med en ske. Læg dejen i klatter på en bageplade med bagepapir.
Bag bollerne i ca. 20 minutter og køl af på en rist.

Evt bages som brød, bare lidt længere bagetid..

NB. En lille kommentar til denne opskrift, næste gang vil jeg bage den som et brød.

2 kommentarer:

  1. Tak for opskriften. Dejlige og nemme boller!
    En hel spiseske salt er dog lige i overkanten.

    SvarSlet
  2. Selv Tak, og vi er måske også lidt for glade for salt :-)

    SvarSlet