HONNINGHJERTER: (uden honning)
150 g smør
250 g sukker
2 dl lys sirup
2 dl vand
1 spsk stødt ingefær
1 spsk stødt kanel
½ spsk stødt nilliker
½ spsk stødt kardemomme
1 spsk natron
850 til 1 kg hvedemel
Smør og sukker røres tykt og vandet piskes i, krydderier og mel sigtes i dejen og det hele æltes godt sammen.
Dejen pakkes ind i bagepapir og lægges i køleskabet til dagen efter.
Rulles ud i 3 til 5 mm tykkelse og ud stikkes med forme og bages ved 250 grader i 5 minutter på midterste rille i ovnen.
God fornøjelse :-)
Efter fyraften blev der lige bagt en omgang honning hjerter...Lidt glasur fik de også...
Glasur:
300 g flormelis
1½ pasteuriserede æggehvide (1 bytte)
og et par dråber citron saft..
Røres sammen og sprøjtes på...
Og den blev ikke så ensom alligevel den lille stjerne, så nu har vi honning kager i massevis..
De ser gode ud, dem tror jeg hellere jeg må prøve..
SvarSletHav en god aften.
Mmmm.. Kan næsten dufte dem! Så er det altså ved at være jul :)
SvarSletDe ser fine ud dine honning hjerter.
SvarSletMen hvorfor hedder din honning hjerter, når der ikke er nogen honning i He he.. Jeg er ikke så fod til kager, men en mester til at spise dem..
Knus fra Ærø.
Uhm, lækre småkager.
SvarSletIkke for at være en dum kost, men det er vel peberkager og ikke honningkager - der er jo ingen honning i?
Glad hilsen
Malou