mandag den 29. november 2010

Ensom stjerne i mellem alle honning hjerterne....

HONNINGHJERTER:   (uden honning)


150 g smør

250 g sukker

2 dl lys sirup

2 dl vand

1 spsk stødt ingefær

1 spsk stødt kanel

½ spsk stødt nilliker

½ spsk stødt kardemomme

1 spsk natron

850 til 1 kg hvedemel

Smør og sukker røres tykt og vandet piskes i, krydderier og mel sigtes i dejen og det hele æltes godt sammen.

Dejen pakkes ind i bagepapir og lægges i køleskabet til dagen efter.

Rulles ud i 3 til 5 mm tykkelse og ud stikkes med forme og bages ved 250 grader i 5 minutter på midterste rille i ovnen.

God fornøjelse :-)
 
Efter fyraften blev der lige bagt en omgang honning hjerter...Lidt glasur fik de også...
Glasur:
300 g flormelis
1½  pasteuriserede æggehvide (1 bytte)
og et par dråber citron saft..
Røres sammen og sprøjtes på...
Og den blev ikke så ensom alligevel den lille stjerne, så nu har vi honning kager i massevis..

4 kommentarer:

  1. De ser gode ud, dem tror jeg hellere jeg må prøve..

    Hav en god aften.

    SvarSlet
  2. Mmmm.. Kan næsten dufte dem! Så er det altså ved at være jul :)

    SvarSlet
  3. De ser fine ud dine honning hjerter.
    Men hvorfor hedder din honning hjerter, når der ikke er nogen honning i He he.. Jeg er ikke så fod til kager, men en mester til at spise dem..
    Knus fra Ærø.

    SvarSlet
  4. Uhm, lækre småkager.

    Ikke for at være en dum kost, men det er vel peberkager og ikke honningkager - der er jo ingen honning i?

    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet