mandag den 21. marts 2011

Brødblandinger fra Finax

Jeg har modtaget sådan to poser melblandinger fra Finax, og i dag skulle de så prøves..
Den første pose jeg gik i gang med var Fuldkornsbrødet, nemt og enkelt, bare op i røremaskinen med mel og tørgær (som sad fast oven på posen) og så bare tilsætte vand og røre i ca. 5 minutter..
Hæve i 30 minutter og så formes til to brød, som hæver yderligere 30 minutter.
Så skæres der et par ridser i brødene og pensles med vand, ind i varmen ved 220 grader i ca 30 minutter og ud kommer to rigtig lækre og meget velsmagende brød.
 Helt klart et rigtig godt alternativ, hvis det skal være nemt.

Duften var dejlig, de hævede flot og skorpen blev rigtig sprød.

Det er ikke sidste gang jeg har bagt fuldkornsbrødet, det var virkelig lækkert...

Det næste jeg skulle prøve var så Havrerugbrødet...
Det var endnu nemmere end det andet.
Melet op i røremaskinen tilsæt vand og rør i ca 5 minutter...
Dejen op i en rugbrødsform og hæve i 60 minutter under et fugtigt viskestykke...
Bages nederst i ovnen ved 200 grader i 60 minutter, og vupti så er der rugbrød....

Flot hævet op og duften af nybagt rugbrød i hele huset....

Efter nogle timers afkøling (kunne ikke vente til i morgen), skar jeg en skive, og den ser jo vældig fin ud...
Konsistensen af brødet er helt rigtigt, smagen kunne efter min mening godt trække lidt salt, men det har jeg bare tænkt mig at putte i næste gang jeg skal bage dette rugbrød...For godt smagte det nemlig.
NB. Efterkommentar (dagen efter)...Brødet er desværre ikke nemt at skære ud, det smuldre en anelse, men smagen er fin.....Jeg tror at jeg næste gang vil bage samme portion i to rugbrødsforme, dermed får jeg mindre skiver som sikkert er nemmere at skære ud.

1 kommentar:

  1. Det brød skal da helt sikkert prøves rart med lidt der er nemt sommertider ;)

    SvarSlet