tirsdag den 29. marts 2011

Rømertopf - Kylling med grøntsager

Endnu engang skulle min Rømertopf afprøves, og prøve kaniner blev Sønnen og Svigerdatteren. De to ellers godt imod retten, på trods af alle grøntsagerne....Sønnen snakkede sågar om at investere i en Rømertopf selv.....
Nå men aftenens Rømertopf bestod af masser af grøntsager:
Kartofler
Gulerødder
Selleri
Pastinak
Aubergine
Frisk Rosemarin kviste
Og masser af Hvidløg
2 stk. frisk chili

Kødet var Kylling bryst i store mundrette stykker, brunet på panden i karry og drysset med et par spsk. mel.
Blandet sammen i Rømertopfen og tilsat ½ l. fond + salt og peber.
1½ time i ovnen ved 200 grader (kold ovn fra start af)

Retten samgte rigtig dejligt, men en kraftig fond er nødvendig, da kyllingen ikke afgiver megen smag...

Men hold op en skøn aften vi har haft, hygget og snakket i en uendelighed....

6 kommentarer:

  1. Hej Irene
    Det lyder vel nok lækkert. Det kunne være det skulle afprøves ;-)
    Har haft gang i de fine sager jeg fik af dig , så hold øje med bloggen - kommer et cupkagefoto en af dagene .....

    SvarSlet
  2. Mums hvor ser det lækkert ud, det skal jeg helt klart lave til familien her en af dagene... Tak for alle de super gode opskrifter :)

    SvarSlet
  3. Jeg tror, at min rømertopf ( en gammel arvesag ) er blevet for gammel - den smager altid af brændt ler. Den skal den vel ikke ?

    SvarSlet
  4. Hej Pia...Ja, mad i en Rømertopf er rigtig godt, prøv det..
    Og så glæder jeg mig til at se hvad du fik ud af "Min give away".
    Knus Irene

    SvarSlet
  5. Kære Luise.. Jamen selv tak da, og tak for de søde ord, det varmer altid med sådan kommentare..
    Knus Irene

    SvarSlet
  6. Hej Frøskuffen.. Jeg aner ikke om sådan en kan blive for gammel?....
    Men har du husket at sætte den i blød i vand i mindst ½ time inden brug?
    Min mad smager i hvertfald rigtig godt, og ikke af brændt ler...
    Knus Irene

    SvarSlet