lørdag den 7. maj 2011

Lakrids sorbet...

Jeg måtte prøve.....Ingen opskrift kunne jeg finde på lakrids sorbet, så mig i gang med at eksperimentere ...Først lavede jeg en grund sirup...

Grundsirup
1 l. vand
1 kg. sukker
1 stang vanille (kornene )
Det hele koges sammen i en gryde til sukkeret er opløst, og hældes på en flaske og opbevares i køleskabet... ( der er til mange portioner)

Og så gik jeg i gang med mit forsøg.....

Irene's Lakrids sorbet...
5 stk. super Piratos (store)
½ dl vodka til at opløse Piratos'ene i (vælger næste gang bare ½ dl grundsirup, da isen har svært ved at fryse med vodka i)
4 dl Grundsirup
1½ pasteuriseret æggehvide
50 g flormelis
Først opløste jeg Piratos'serne i vodka natten over.
Så blandede jeg grundsirupen og piratos'serne sammen og kørte dem i is maskinen.
Imens piskede jeg æggehviderne stive og tilsatte derefter flormelisen så det bliver en tyk marengs.
Når isen har kørt et godt stykke tid i maskinen, slukker jeg og røre marengsen i og køre så isen videre i maskinen...
Og så i fryseren med Piratossen (smiler) og jeg måtte altså have den op flere gange og blande den sammen, da vodkaen ikke rigtig ville fryse...

NB. Næste gang bruger jeg grundsirup i stedet for vodka....For smagen er helt fin..

Ikke så ringe endda......

5 kommentarer:

  1. Jeg er allerede fan af den opskrift - den lyder fantastisk! :-)

    SvarSlet
  2. Kære Piskeriset... Jamen den kan skam også stærkt anbefales, smagen er virkelig god, men lad være med at brug vodka.....

    SvarSlet
  3. Ser godt ud. Det må være alkoholen der gør den svær at fryse. Men en shot med piratos og vodka er da også noget der kommer på min liste :-)

    Kan se du får lavet forskellige eksperimenter ud i sorbet - det er en lækker dessert - og mere alsidig end alm. is

    /Erland

    SvarSlet
  4. Hej Erland... Det med at opløse piratos i vodka fungerede perfekt, men i sorbet fungere det bare ikke... Næste gang vil jeg bruge vand eller grundsirup, så sorbeten også kan stivne.
    Men lækkert er det med sorbet...

    SvarSlet
  5. Den opskrift skal da prøves, og tak for tippet med IKKE at bruge vodka :-)

    SvarSlet