Så kom dagen hvor jeg skulle prøve at bage brød, græsk durumbrød fra Finax.
Første gang jeg bagte blandingen, valgte jeg at lave boller og de var simpelthen super lækre med en sej krumme og en spød skorpe, nu skulle jeg så prøve at bage brødene.
Og jeg blev ikke skuffet, hold op hvor blev de flotte.
Imens duften bredte sig i køkkenet tænkte jeg på hvor simpelt det var.
Melet i en skål, oveni hældes tørgær som sidder på posens top, tilsætter så 6 dl lunkent vand, røre sammen og ælter ganske lidt.
Hæver i 30 minutter.
Vendes ud på bordet, slås sammen og deles som to brød.
Hæver 30 -45 minutter, skæres i toppen med en skarp kniv og pensles med vand og sættes i en 220 grader varm ovn i ca 30 minutter.
Frisk nybagt brød, dufter skønt og smager virkelig lækkert.
Jeg har helt sikkert tænkt mig at have et par poser stående fast i mit skab, for de smager virkelig super godt og er mega nemme at lave....
(de ville også egne sig godt som madbrød, da de har en lidt sej krumme, feks. til grill mad sammen med en god salat)
Ej hvor ser det bare lækkert ud! Brødblandinger er faktisk ofte vildt lækre synes jeg, og når det skal gå stærkt, så er det jo win win :)
SvarSletJeg er især fan af rygbrødsblandinger :)
Måske skulle jeg prøve den rugbrødsblanding en gang til, og holde fingrene fra det til dagen derpå ;-)
SvarSlet