søndag den 19. juni 2011

Kladdkakan med is og Baileys marinerede jordbær...

Så fik jeg lige eftermiddags dessert....Uhmmm hvor smagte det bare godt...
Kagen er en Svensk Kladdkakan, som nærmest smelter på tungen...
Isen er en rørt vaniljeis med chokolade stykker i og en hjemmelavet jordbær/vodka yoghurt is, som bare smager vildt godt, og som jeg havde i fryseren fra den anden dag......
Jordbærene fra haven har jeg drysset med lidt sukker og hældt noget Baileys hen over, det var godt nok en rigtig god ide......
Opskriften på Kladdkakan kommer her:
100 g. smør
2 tsk vanillesukker
3 dl sukker
1 knivspids salt
4 spsk Kakao
1½ dl mel
2 æg

Smelt smørret og køl det lidt af.
Smør din form, 24 cm i diameter med smør.
Bland de tørre ingredienser sammen og tilsæt æggene og pisk med el pisker.
Tilsidst tilsættes det afkølede smør og der piskes grundigt.
Hæld massen i den smurte form.
Bages på næst nederste rille ved 160 grader i 30-45 minutter.
 Før bagning...
Efter bagning.... Sættes gerne i køleskabet til næste dag og drysses med flormelis inden servering...
(Kladdkakan er klæg indeni, deraf navnet) Men den smager skønt og smelter på tungen...

6 kommentarer:

  1. Nøj hvor ser det bare lækkert ud :-)

    SvarSlet
  2. Hej Irene,

    holy moley - det ser godt nok godt ud! Jeg sidder nærmest og savler ned i tastaturet nu, hihi :o) Uh, Baileys marinerede jordbær er bare det bedste!

    knus
    Camilla

    SvarSlet
  3. mums den er da ikke til at lade være med at prøve :0)

    SvarSlet
  4. Hej Miss fruity, og jeg kan love dig for at den også smager rigtig lækker.....
    Irene

    SvarSlet
  5. Hej Camilla...Moley holy, tro mig, det smagte også himmelsk..
    Og jordbær jo altid godt,ikk...eller var det Baileys'en? *SMILER*
    Irene

    SvarSlet
  6. Hej Tina, Ja du skal prøve den, den er meget nem at lave og smager skønt...Jeg er sikker på du vil elske den :-)
    Irene

    SvarSlet