fredag den 15. juli 2011

Gammeldaws æwle kage med moderne twist....

Da jeg var barn lavede min Farmor ofte Æblekage, dengang brugte hun rasp, og jeg hadede det.....
Nu har jeg moderniseret opskriften en hel del, og denne her Æwle kage sidder lige i skabet hvergang.
Min Æwle kage Opskrift får i lige her :

Havregryn ristes på panden med sukker og smør, indtil det er gyldent, hældes over på et stykke bagepapir hvor det bliver koldt og knasende..... (kan nu opbevares i en tætsluttende bøtte)

Æblerne skrælles og koges møre med en vanilje stang og sukker, og sættes i køleskab til det bliver koldt.

Knus nogle makroner...

Pisk fløden, ikke alt for stiv.

Læg nu æblegrød i bunden af en skål eller portions skål, ovenpå et lag havregryns krymmel og lidt knust makron og tilsidst et lag flødeskum, fortsæt sådan i lag og top tilsidst med flødeskum og lidt krymmel som pynt.

Velbekom...

2 kommentarer:

  1. Marianne, sådan en portion er lækker og let, og smager skønt...

    SvarSlet