onsdag den 10. august 2011

Pirogger a'la Irene

Nu skulle det være, jeg har jo for noget tid siden købt sådan nogle forme til at lave pirogger eller pasta i, og de har længe nok stået i mit skab....Så nu skulle de afprøves..
Dejen var en simpel dej, bestående af lidt gær, vand,salt, durummel og hvedemel, æltet sammen og sat til hævning i mens fyldet blev til.
Fyldet bestod af:
1 stort løg hakket fint.
2 fed hvidløg hakket fint.
½ ds. Forkogte kikærter.
300 g. hakket oksekød
2 gulerødder i fine små tern.
1 ds flåede og hakkede tomater.
Og så en masse krydderier, spidskommen, koriander, garam marsala, salt og peber.

Løg og hvidløg svitses på panden og tilsættes så kikærterne og svitses med...
Hældes over i en skål hvor de stødes ganske let med en morter.
Kødet brunes og tilsættes gulerødder og tomat og koges ind sammen med krydderier.
Tilsæt så løg/kikærte mosen og giv det et par minutter mere..

I mens rulles dejen ud og stikkes runde ud.
lægges i formen, som vist på billedet.
Pensel kanten med æg og klap den sammen og over på en bageplade med bagepapir, fortsæt sådan.
Lad dem efterhæve i mens ovnen bliver varm.
Pensles med æg og bag ca 15-20 minutter ved 200 grader.
Inden pensling...
Spis dem sammen med en god salat og evt. en god feta ost...Har i prøvet denne her, den er helt vild god..... Velbekom...

4 kommentarer:

  1. Den er godt nok smart! Hvor får man fat i sådan en henne?

    SvarSlet
  2. Det var skisme smart! :)
    De ser virkelig lækre ud

    http://itsmypassions.blogspot.com

    SvarSlet
  3. Hej Kirsten og velkommen til :)
    Jeg har købt min(e) i Lidl for noget tid siden, så mon ikke de pludselig får dem igen?
    Irene

    SvarSlet
  4. Hej Julie og velkommen til :)
    De smagte faktisk også ret godt, og er super gode kolde dagen efter eller som madpakke.
    Irene

    SvarSlet