tirsdag den 18. oktober 2011

Rømertoph - Igen-igen, men altid på forskellig vis.....

I aften står den på Rømertoph, med lækkert oksekød og masser af dejlige vinter grøntsager....Det må vel siges at passe perfekt til dagens vejr...Tunge våde regnskyer har hængt over matriklen dagen lang...

Min Rømertoph er lavet med skært gullasch oksekød, som jeg har vendt i en pose med mel og MASSER af krydderier, derefter brunede jeg kødet på panden inden det blev blandet sammen med grøntsagerne i rømertophen.....
I dag har jeg også stegt noget bacon og svitset 2 store løg og 2 friske grønne chillier (med kerner fra   kun ½ grøn chili ) og blandet med grøntsagerne...
Grøntsagerne i dag er : Gulerødder, 1 majs skåret i tykke skiver, kartofler, selleri, bladselleri og rosenkål..
Det hele er hældt over med en god fond, ca ½ liter som er kogt ind på panden hvor jeg har brunet kødet....
Nu glæder jeg mig bare til klokken bliver 20, jeg kom vist lidt sent i gang :-)

Efterskrift....
Så blev det færdigt, efter ca 2 timer i ovnen ved 200 grader..
Det var fint mørt, sovsen var jævnet fin af melet og det hele smagte virkelig godt...MEN det var HOT, ikke uspiseligt stærkt men meget HOT...... så næste gang vælger jeg stadig at bruge to grønne chillier, men kun kernerne fra den ene ½ chili.....Men bestemt en super lækker ret :-)

4 kommentarer:

  1. Jeg har også fået gang i min "tryllemaskine" igen efter mange år - det er jo helt fantastisk hvad man kan trylle frem med minimal arbejdsindsats, den klarer jo stort set det hele selv ;-)

    SvarSlet
  2. Hej Anne..Du har ret, der er lidt magi over den ;-) Man ved i hvertfald aldrig helt præcis hvordan det kommer til at smage :-)
    Irene

    SvarSlet
  3. Uha man kan bare se det smager godt :) mon man skal eje en Rømertoph :)

    SvarSlet
  4. Hej Mikala... Ja se dog at få købt dig sådan en, de koster næsten ingenting og er super dejlige at bruge, specielt nu det bliver koldt..
    Irene

    SvarSlet