fredag den 28. oktober 2011

Rømertoph igen, igen.... Men med andre ingredienser...

Vi er blevet ret glade for vores Rømertopf her på matriklen, og i aften skulle den så i brug igen...

Dejlig Lammekød (2 pakker af de marinerede lammebøffer som de har i Aldi, og som vi er ret begejstret for, i sær til Shawarma, men som vi i dag skulle prøves i Rømertopfen) Og MUMS det var bare godt......
Altså vi tager 2 pakker Marineret Lammekød (fra ALDI)
Renser kødet for sener, og skære det i mundrette stykker og putter dem op i en pose med lidt mel.
Så steger vi de mel rystede stykker lam på panden i lidt margarine.
Grøntsager af alle mulige slags skrælles og skæres i mundrette stykker.
Jeg brugte i dag : Gulerødder, kartofler, hvidløg, bladselleri, selleri, 2½ frisk chili uden kerner, peberfrugt og en ordentlig portion persille.. (men brug hvad du har)
Grøntsagerne lægger jeg så i lagvis med kødet.
Panden koges af med ca. ½ liter vand og 2 boullion tern (fond hvis du har) og det hele drysses med lidt Rosmarin og lidt salt (der skal ikke mere til da kødet er krydret rigtig lækkert)
I ovnen i ca. 2 timer, mit blev sat i en kold ovn og stod så 2½ time.  Kødet smeltede på tungen og sovsen smagte fantastisk, en virkelig vellykket ret.
Kan varmt anbefales :-)

2 kommentarer:

  1. Hvem er hende der Rosemarie????
    Men tænker det lyder lidt farligt.

    Knus
    Janne

    SvarSlet
  2. Ja ja Janne... Fejlen er rettet.... Det er selvfølgelig rosmarin jeg mente....
    Knus Irene

    SvarSlet