1. Forsøg med at bage brød i min Rømertopf.....Tja, jeg ved snart ikke rigtig..... Måske gjorde jeg noget forkert?
Først lavede jeg dejen i morges kl. 7. Og stillede den til at hæve på køkken bordet (måske skulle den ha' stået i køleskabet?)
Kl. 16,15 foldede jeg den ret fugtige dej ud på bordet, og bukkede den sammen et par gange eller 4.
Så smurte jeg min (i blød satte) Rømertopf med olie (måske skulle jeg ha drysset mel over olien?) og lagde forsigtigt dejen over i den og satte låg på, og til hævning i yderligere 2 timer...
Efter de 2 timer stillede jeg den lukkede rømertopf ind i den kolde ovn og bagte den i ½ time (måske var det for kort tid?) ved 200 grader.... Tog så låget af og bagte videre indtil brødet havde fået en fin kulør og en meget sprød skorpe.....
Problemet var så at vende brødet ud af rømertopfen, det sad nemlig fast i bunden og siderne....Siderne var nemme nok at løsne, men ikke bunden.....Hmmmm
Skorpen gik desværre i stykker, men smagte forrygende ;-)
Kunne så ikke rigtig vendte med at skære i brødet, så det blev lidt fladt....
Spændende skorpe, sprød og lækker....Smagen af brødet lidt surbrødsagtig, konsistensen vist egentlig okay...
Glæder mig til at smage det i morgen tidlig, med en skive ost på......
Ser da meget lækkert ud.. Men FY ikke skære før det er kølet lidt af.. Så hellere brække i det hihihi
SvarSletHåber det smager mums i morgen.
Hyggehygge
Marianne
Hvis jeg har fårstået det rigtigt, har du sat brødet ind imens ovnen varmede.. Det skal du ikke.. Du skal sætte Rømertopfen ind, uden noget brød ind, indtil ovnen er varm + 15 min, så du er sikker på den er helt varm. Herefter tager du gryden ud, og forsigtigt, uden at punktere brødet læg du det op i.
SvarSletHerefter giver du så den tid det skal have.. Jeg plejer en halv time med låg på, og et kvarter uden..
Når du sætter gryden ind uden brødet varmes gryden bedre, også snart du får brødet i og ind i ovnen, fordamper al vandet, så det hæver flot, og ikke sidder fast i gryden. :-)
det ser da lækkert ud - brændvarm Rømerbandit, ingen smørelse eller mel eller noget - jeg giver det mindst 225 grader, og så kører det med tyk, sprød skorpe, der ikke hænger fast
SvarSlet:) C
Ej hvor spændende, at man også kan bage brød i dem.. Glæder mig også, til jeg får taget min Rømer i brug.
SvarSletDu må lige komme med en vurdering imorgen tidlig :)Knus Mette