søndag den 24. juni 2012

Lakrids Kylling med Valnøddesauce

En af mine absolut favorit kyllinge-retter.

Lakrids Kylling med Valnøddesauce
6-8 stk.  Kyllingebryst (ca. 1 Kg)
2 løg
2 gullerødder
5 nilliker
2 Stjerneanis
10 peberkorn
5 dl hønseboullion
Evt. en god dusk persille

Valnøddesauce
200 g valnøddekerner
3 spsk rasp
2 fed hvidløg
½ rød peberfrugt
1 frisk chilipeber uden kerner
olie
½  dl indkogt kogelage fra kyllingen.
salt

Pynt
Rød peberfrugt i tern
og evt. et par valnøddekerner

Sådan gør du:
Løg og gulerødder skrælles og skæres i små stykker og koges op sammen med boullion, krydderier og persille.
Kyllingen tilsættes og det koger mørt ca. 1 time, og lad derefter kyllingen afkøle lidt i lagen.
Skær nu kyllingen i tynde skiver og læg dem på et fad.
Kog derefter kogelagen ind og sigt grøntsagerne fra.
Dryp et par skefulde kogelage over den skiveskårede kylling og sæt det koldt (serveres nemlig koldt)

Valnøddesaucen sådan gør du:
Skold valnødderne og blend dem med de øvrige ingredienser og smag til med salt.
Anret kyllingen på et fad, bred valnøddesaucen over og drys med de fint snittede peberfrugt.
Spises evt. sammen med noget godt brød...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar