lørdag den 21. juli 2012

Krydret Riskebab med ingefærchutney

 (Billedet er lånt fra Netto's blad LIME) (Opskriften er fra Bogen "Grønt Grundkøkken" af Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg)

Vi er begyndt at lave madplan her i huset, og i den forbindelse har vi besluttet, at vi hver uge skal prøve en ny og anderledes opskrift ...
Og i aften blev det så til disse Krydrede Riskebab med ingefærchutney.
Jeg var MEGET skeptisk, faktisk hele vejen igennem processen tænkte jeg at det her ikke ville lykkedes.... MEN hold da op hvor smagte det bare forrygende godt, og jeg vil endda våge at påstå at mine blev langt pænere end dem på billedet.....MUMS siger jeg bare, det er bestemt ikke sidste gang jeg laver dem..
Jeg var undervejs nød til at ændre lidt i fremgangsmåden, da det ikke var logisk det der stod, og det er med mine ændringer jeg skriver opskriften til jer :

Krydret Riskebab med ingefærchutney

Til riskebab skal du bruge:
2½ dl mælk
2spsk. smør (jeg brugte hvidløgs smør)
60 g basmatiris
1 tsk. hel spidskommen (jeg brugte 2 tsk stødt)
1 grøn frisk Chili (jeg brugte 2)
1 kvist koriander (jeg brugte bredbladet persille)
25 g Feta
3-4 kviste mynte
salt og friskkværnet peber
Til panering:
1½ kop mælk
½ kop mel
1½ kop rasp
Vindruekerneolie

Sådan gør du:
Kom mælk og smør i en gryde og lad det simre let.
Skyld risene, tilsæt dem, og lad dem simre i ca 10 minutter, indtil det bliver tykt. Tag gryden af varmen.
Rist de hele spidskommen og knus dem i en morter.
Hak den grønne Chili fint og skyl og hak koriander. Kom smuldret feta, spidskommen, Chili og koriander op i gryden med ris. Krydr med salt og peber og rør det hele godt sammen og lad det køle helt af.
Form så massen til kugler.
Dyp dem i mel, mælk og rasp i denne rækkefølge, og steg dem i olien.

Ingefærchutney

125 g ingefær
2-3 fed hvidløg
saft af 1½ citron
60 g rosiner
2 tsk sukker
salt og friskkværnet peber.

Sådan gør du:
Skræl ingefæren og hak den fint. Pil hvidløg og blend alle ingredienserne, undtagn salt og peber i 2 minutter.
Smag til.

Vi spiste pita brød, bredbladet persille og mynte blade til.....


 







Ingen kommentarer:

Send en kommentar