mandag den 10. december 2012

Opskrift på mine Jødekager.

Min opskrift på jødekager er gennem årene blevet justeret så den passer perfekt til min familie, de er sprøde og lækre og smager dejligt af kanel.

JØDEKAGER

8 dl mel
1 tsk. Hjortetaksalt
300 gr. Magarine/smør (evt. halvt af hvert)
3 dl sukker
Pasteuriserede æg
evt. lidt koldt vand til at samle dejen.

Pynt: 1 sammenpisket æg
         kanel og sukker og evt. lidt groft hakkede nødder.

Bland mel, hjortetaksalt og sukker sammen og tilsæt det hakkede magarine/smør i blandingen + de to æg.
Dejen æltes sammen til en blød og ensartet dej som sættes på køl i en god time.
Nu kan man enten rulle den ud og bruge forskellige udstikkerer, eller rulle den til en "pølse" og skære den i skiver.
Lægges på bagepapir med lidt afstand imellem og pensel dem med det sammenpiskede æg og drysses med masser af kanelsukker og evt lidt hakkede nødder.
Bages ved 200 grader i ca. 10-15 minutter midt i ovnen.

1 kommentar:

  1. Mange TAK Irene, vil prøve at nå dem i weekenden :-)


    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet