Du tror mig ikke, men det er sandt.... E 120 Carminer, er lig med - Se lige de her to link:
http://jyllands-posten.dk/ditliv/madvin/article4086401.ece
http://www.e-numre.dk/E100-E180-farvestoffer/e120-carminer.html
Det er simpelthen for ulækkert.....
Hvad siger du?
Jamen, man har da 'altid' brugt de små skjoldlus fra kaktusplanterne til at lave netop farven karminrød. Deraf navnet. Den er blevet brugt til at farve tøj - til de fineste kåber, historien har set, til maling - også den maling, som de berømteste malere som Leonardo da Vinci har brugt - og altså også til mad.
SvarSletDet syge i det er, at spegepølse skal være så rød, at det er nødvendigt overhovedet at farve den. Madfarve er en underlig ide.
Men hellere farve fra en lus end fra en kemifabrik, når jeg skal have en rød trøje :-)
Mange hilsener, Karen
Tja Karen, i maling og tekstiler synes jeg det kan være okay, men LUS i min mad, det er sgu ikke okay...
SletMange tak for din kommentar.
KH Irene
Jeg siger at det har jeg vidst i mange år, men haft svært ved at få andre til at tro på det :-)
SvarSletJeg synes heller ikke det er værre end så meget andet vi putter i fødevarerne.
Jeg kan sgu ikke forlig mig med LUS i min mad, godt nok spiser jeg ikke spegepølse, men generelt synes jeg det er ulækkert og ikke i orden at vores fødevare bliver fyldt med alt muligt mærkeligt som både er allergifremkaldende, kræftfremkaldende og faktisk er den rene gift, bare i små mængder.. Det er sgu da uhyggeligt...
SletTak for din kommentar.
KH Irene
læbestift
SvarSlet