lørdag den 12. januar 2013

Psoriasis, og hvordan det forsvandt......

Allerførst vil jeg lige gøre opmærksom på, at det her IKKE er et sponsoreret produkt, men udelukkende er min holdning, mening og erfaring som jeg vil bringe videre..... At det virker på mig, er dermed ikke sagt at det også vil virke på dig og din Psoriasis, men for mig har det virket som et mirakel....

Jeg har i mange år lidt af Psoriasis, ja faktisk det meste af mit nu 46 årige liv, og med årene er det kun blevet være og være... De sidste mange år har jeg været medicineret med piller (Methotrexate), som desværre har en del bivirkninger som også bliver mere og mere synlige, og som jeg faktisk er begyndt at blive temmelig dårlig af, når jeg er i behandling.
I september måned 2012 var mit Psoriasis endnu engang i udbrud og jeg vidste lige nøjagtig hvor vi var på vej hen, derfor bestilte jeg en tid hos Hudlægen, og fik en tid et par måneder senere (det er helt normalt at der er 2-3 måneders ventetid).

På samme tidspunkt, altså i starten af September startede jeg med at tage vitaminpiller på grund af træthed.........
De vitaminer jeg havde købt hed "Spektro" og var temmelig dyre (3 måneder for ca. 400 kr), men nu skulle det altså være....

Derfor var det som et mirakel, da min Psoriasis pludselig og helt uforklarligt begyndte at "hele" op temmelig hurtigt efter de første uger med vitaminpiller. 
Først begyndte mine pletter med ikke længere at skalle og klø, huden blev pæn og glat og i løbet af vinter månederne ( okt. nov. dec) er min psoriasis nærmest VÆK.... Der er endnu små bitte pletter hist og her, men slet, slet ikke som det plejer at være om vinteren og uden medicinsk behandling....
Og den eneste forklaring på nettop det kan KUN være "Spektro", for andet har jeg ikke ændret på....
Da jeg 1. November kom til min aftale hos Hudlægen, kunne jeg kun vise ham de få, fine pletter jeg havde tilbage, og han måtte jo gi mig ret, det var fantastisk......

Nu er det, jeg vælger at skrive dette indlæg og dele det med jer, for ord kan ikke beskrive hvor glad jeg er for det resultat de har givet mig, så hvis de også kan hjælpe dig, så ville det jo være endnu et mirakel, og måske en vej ud af Psoriasis helvede for endnu flere...
Men som før skrevet, kan jeg intet love, måske er det kun mit mirakel, men det er sgu værd at prøve.......

Gi' endelig response tilbage, held og lykke :-)

10 kommentarer:

 1. Hvor dejligt for dig...... Har jo selv lidt rigtig meget af det.. men de sidste par år har det ikke været slemt... Kun et par pletter hist og pist..

  I øjeblikket lidt i den ene knæhase.....

  Hvor har du købt de der piller henne ?

  Det er jo værd at prøve......

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne , det er bestemt værd at prøve, og jeg har købt dem hos Matas.
   Jeg håber for dig at dit aldrig bliver være.
   Knus irene

   Slet
 2. Årh, hvor er det dejligt for dig! :D

  Jeg lider selv af psoriasis - men har (7-9-3) kun haft seriøse udbrud 3 gange i mit 26-årige liv. Men hvor er det et ringe liv, når det står på! Alle gangene (eller den ene er jeg ved nu) er det gået væk med det skide hormoncreme (bortset fra et par enkelte pletter). Men jeg vil da langt hellere løse det med sundere midler! Jeg må notere dette til næste gang!

  SvarSlet
  Svar
  1. Prøv dem, og skriv så til mig om de hjalp dig eller ej.... Jeg kan kun sige at jeg er lykkelig over at de hjalp mig, og så enda så hurtigt :-)
   Knus irene

   Slet
 3. Tillykke - hvor er det dejligt at læse.

  SvarSlet
 4. Hej Irene.
  Min 15 årige datter fik i nov. 2012 konstateret psoriasis. Og siden er det desværre kun blevet værre, trods konstant smøring af både hovedbund, lidt i ansigtet og på hele kroppen. Dog "kun" det man kalder dråbeformet.
  Jeg vil afgjort prøve de vitaminer :-). Og så håbe på et mirakel.....
  Hvor er det dejligt for dig, at du har fundet noget der hjælper. Det er en rædselsfuld sygdom, og selv en lille effekt vil have betydning, så man kan slippe for alle de skrappe smøremidler.

  Anja

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anja,
   Ja, det er en forbandet sygdom og så trist at din datter også er blevet ramt.
   Min psoriasis er også dråbeformet og jeg har haft den siden jeg var 7 år.
   Jeg har prøvet ALT, lige fra binyrebarkhormoncremer til indlæggelse på Rigshospitalet a' 4-5 uger Per gang til tjære behandlinger, så jeg ved hvad det handler om....
   Og nu, er det nærmest væk..... Efter miraklet med disse vitamin piller, har jeg kun små bitte pletter tilbage, intet der genere mig, det er bare skønt.... Og det holder, nu er der snart gået rigtig lang tid siden jeg sidst havde et udbrud, takket være disse vitaminpiller....
   Måske hjælper de ikke din datter, men det er helt klart et forsøg hver.... Fortæl endelig om det virker for hende, det ville jeg meget gerne vide. Tusind tak for din kommentar og held og lykke.
   Knus Irene

   Slet
 5. Hej igen :-).

  Jeg tænkte på om du mon har et fif til smøring, når dit også er dråbeformet? Der er jo hundredevis af dem, og det er godt nok svært at få ram på alle sammen, når man helst kun skal ramme pletterne, og ikke huden. Det er Dermovat vi skal bruge. Jeg ved godt du ikke er læge (:-) ) men du har en erfaring som gør at jeg vover at spørge. Vores hudlæge (som jeg ikke syntes er til megen hjælp) siger at så skal vi bare kun smøre de store! Men det er jo ikke holdbart, da de så bare vokser sig større, og så kan vi starte forfra.
  Glæder mig til at se om vitaminerne kan gøre en forskel på min datter...

  Vh. Anja

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej igen Anja.
   Nej jeg er ikke læge, men har mange års erfaring hos forskellige hudlæger, som bestemt ikke har været lige gode alle sammen.
   Jeg har prøvet alle mulige slags cremer i årenes løb, smurt alt for meget på, også over det hele, da mine pletter var alle steder, og at de hudlæger jeg havde som barn ikke var særlig gode til at fortælle og råde mig fornuftigt.
   I dag er min hud blevet tynd og tåler ikke så meget, så derfor er det vigtigt at smøre KUN på pletteren, selvom det nærmest føles umuligt.
   Men hvad jeg har haft størst held med i mine yngre år, var de måned lange indlæggelser på Rigshospitalet hvor jeg var i tjærebehandling, men desværre holdt behandlingen kun knapt et år, så skulle jeg afsted igen, og det gik jo ikke når man selv får børn og arbejde.
   Desværre virkede cremerne ikke længere på mig, så til sidst måtte jeg i pille behandling, metrotraxat, som jeg har lært at leve med i mange år, og som også har hjulpet mig rigtig meget. ( men desværre er der voldsomme bivirkninger, og de sidste gange jeg har brugt metrotraxat er jeg blevet rigtig dårlig... MEN så begyndte jeg på mine vitamin piller, og wupti

   Slet