Dagens boller ser sådan her ud, og de smager også rigtig godt...Jeg er blevet spurgt om jeg har en opskrift, og NEJ, det har jeg faktisk ikke, men bager sådan lidt med "gefuhl", men jeg vil prøve at skrive ned hvad jeg puttede i idag.
Gulerodsboller (stor portion)
½ l lunken vand
2 pk gær
½ l kærnemælk
1 l vand mere
1 stor spsk groft salt
3 dl olie
300 g revet gulerod
lidt sukker
4 dl havregryn
½ kg 3 eller 5 korns blanding eller andet groft mel/kerner
Hvedemel for resten så dejen bliver fin, men må gerne klistre lidt da havregrynene trækker væske
Opløs gær i lunken vand.
Tilsæt kærnemælk, vand, olie, salt, revet gulerod, sukker, havregryn og korn/groft mel.
Rør godt sammen..
Ælt tilsidst hvedemel i til dejen er kun lidt klistret.
Sæt til hævning i ca. 45 minutter.
Dejen slås ned, formes til store boller og efterhæver ca. ½ time.
Bages ved 200 grader til de er brune og lækre, og dufter skønt.
Velbekommen..
Vejret har været så fint i dag, solen har skinnet og glimtet i den hvide sne og smukt har det set ud. Jeg føler med Nordjyderne som har ½ meter af sne, stakkels dem, alt det besvær...
Uhm, hvor ser de gode ud!
SvarSletHjemmebagte boller med gulerod går man aldrig fejl af..
Er sikker på at jeg kan dufte dem igennem skærmen...ummmm
SvarSletDe ser gode ud! Jeg er ellers ikke til gulerodsboller, men da jeg prøvede at bage nogle sidste år, fandt jeg ud af, at hjemmebagte gulerodsboller faktisk kan være umanerlig lækre! Så jeg er sikker på, at de der smager fantastisk :-)
SvarSletTusinde tak for alligevel at have skrevet opskirften ned - de ser rigtig lækre ud!
SvarSlet